Primele blocuri din Galați contorizate individual pentru energie termică

Primele blocuri din Galați contorizate individual pentru energie termică
Sursa foto: Calorgal
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

80 de apartamente și garsoniere din fostele cămine de la Viaduct ale Combinatului sunt primele locuințe de bloc din Galați care beneficiază de contorizare individuală pentru alimentarea cu energie termică. Cele 80 de gigacalorimetre au fost montate în cadrul unei lucrări comandate de Primăria Galați și realizate de Calorgal, în valoare de peste 200.000 de lei. 

Căminele C1 și C2 din cartierul Micro 14, de pe strada Pictor Isser, sunt primele blocuri din Galați pentru care s-a realizat contorizarea pe orizontală în ceea ce privește alimentarea cu energie termică. Sunt primele blocuri de locuințe din Galați care beneficiază de o astfel de facilitate pe care mii de gălățeni au propus-o de pe vremea când sistemul centralizat de termoficare al orașului încă funcționa, pentru ca datornicii la fostul Apaterm să fie decuplați fără să fie afectați bun-platnicii.

Primul pas în acest sens a fost făcut acum, în urma unei lucrări realizate de Calorgal și al cărei beneficiar este Primăria Galați. "S-a realizat contorizarea individuală a alimentării cu energie termică la Căminul C1 și Căminul C2 din strada Pictor Isser, cartier Micro 14. Mai precis, au fost montate gigacalorimetre, fiind contorizate în total 58 de apartamente cu două camere și 22 de garsoniere. Echipamentele au fost amplasate la intrarea în fiecare apartament, pe casa scării, sistemul permițând în viitor furnizarea individuală a energiei termice, facturarea individuală și sistarea furnizării în caz de neplată. Lucrarea în valoare de 202.972 de lei fără TVA va fi recepționată după efectuarea probelor de presiune", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galați.

La rândul său, directorul general al Calorgal, Marian Alexandru, ne-a declarat: "Contorizarea pe orizontală a Căminelor C1 și C2 - pe înțelesul tuturor, contorizarea individuală a consumului de energie termică - este o lucrare în premieră pentru societatea noastră, ca executant, dar și pentru Primăria Galați, în calitate de beneficiar. Lucrarea fost finalizată cu 30 de zile înainte de termenul contractual. A constituit o provocare abordarea de către Calorgal, din punct de vedere al proiectării și execuției, a acestor lucrări care exced sferei activității de producere și distribuție a agentului termic, în ciuda părerilor multor "prieteni binevoitori" ai societății, care ne-au prezis "funeralii fastuoase" încă din anul 2016".

Citit 5211 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.