UPDATE. Contract semnat pentru 20 de autobuze hibrid
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Contract semnat pentru 20 de autobuze hibrid
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

După două licitaţii anulate, contractul pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid a fost semnat joi, 17 septembrie, de Primăria Galaţi cu Solaris Bus & Coach SRL, compania care ne-a livrat noile troleibuze. Conform autorităţilor, în maximum cinci luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin două autobuze, iar în maximum zece luni întreg lotul.

În faţa sediului administraţiei locale a fost prezentat, ieri, un autobuz Solaris, modelul Urbino 12 Hibrid. Nu este prima dată când un mijloc de transport modern poposeşte aici, numai că, de această dată, prezenţa lui a fost justificată de semnarea contractului de achiziţie pentru 20 de autobuze hibrid.

„Venim cu 20 de autobuze hibrid - ultima generaţie produsă de compania noastră - la care motorul termic nu acţionează direct roţile, ci un generator, care acţionează motorul electric al roţilor. Marele avantaj faţă de un Diesel normal este un consum de motorină cu circa 30-40 la sută mai mic. Cele 20 de autobuze au o capacitate de transport de minim 90 călători şi toate dotările necesare fără de care nu putem concepe un autobuz modern”, a declarat Dan Ciolan, directorul general Solaris România.

Acesta a oferit şi o explicaţie pentru anularea licitaţiilor anterioare al căror unic ofertant al fost tot Solaris: „Noi pentru acest contract chiar am făcut un efort având în vedere lunga şi buna colaborare cu Galaţiul. Si am făcut un discount suplimentar pentru că bugetul în sine era un pic mai mic decât ce puteam noi în mod uzual. În Polonia s-a făcut o şedinţă şi s-a luat decizia de a veni, totuşi, în buget, ca să continuăm în Galaţi”.

Conform autorităţilor, valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA, egală cu valoarea estimată a contractului licitat.

Revenind la autobuzul prezentat, conform autorităţilor, acesta ar urma să rămână în Galaţi timp de două săptămâni şi, cel mai probabil, va fi introdus pe unul dintre cele trei trasee destinate transportului elevilor, aprobate marţi de Consiliul Local: Dimitrie Cantemir - Grădina Publică, Micro 19 - Micro 40, Micro 40 - Parc CFR.


După două licitaţii anulate, contractul pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid a fost semnat joi, 17 septembrie, de Primăria municipiului Galaţi cu firma Solaris Bus & Coach. Cu această ocazie, a fost prezentat în faţa sediului administraţiei locale modelul Urbino 12 Hibrid. Conform autorităţilor, acesta ar urma să rămână în Galaţi timp de două săptămâni şi, cel mai probabil, va fi introdus pe unul dintre cele trei trasee destinate transportului elevilor, aprobate marţi de Consiliul Local: Dimitrie Cantemir - Gradina Publică, Micro 19 - Micro 40, Micro 40 - Parc CFR.

Revenind la contractul semnat joi, în maximum cinci luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin două autobuze, iar în maximum zece luni întreg lotul.

Vom reveni.

Citit 3703 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.