UPDATE. Contract semnat pentru 20 de autobuze hibrid
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Contract semnat pentru 20 de autobuze hibrid
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

După două licitaţii anulate, contractul pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid a fost semnat joi, 17 septembrie, de Primăria Galaţi cu Solaris Bus & Coach SRL, compania care ne-a livrat noile troleibuze. Conform autorităţilor, în maximum cinci luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin două autobuze, iar în maximum zece luni întreg lotul.

În faţa sediului administraţiei locale a fost prezentat, ieri, un autobuz Solaris, modelul Urbino 12 Hibrid. Nu este prima dată când un mijloc de transport modern poposeşte aici, numai că, de această dată, prezenţa lui a fost justificată de semnarea contractului de achiziţie pentru 20 de autobuze hibrid.

„Venim cu 20 de autobuze hibrid - ultima generaţie produsă de compania noastră - la care motorul termic nu acţionează direct roţile, ci un generator, care acţionează motorul electric al roţilor. Marele avantaj faţă de un Diesel normal este un consum de motorină cu circa 30-40 la sută mai mic. Cele 20 de autobuze au o capacitate de transport de minim 90 călători şi toate dotările necesare fără de care nu putem concepe un autobuz modern”, a declarat Dan Ciolan, directorul general Solaris România.

Acesta a oferit şi o explicaţie pentru anularea licitaţiilor anterioare al căror unic ofertant al fost tot Solaris: „Noi pentru acest contract chiar am făcut un efort având în vedere lunga şi buna colaborare cu Galaţiul. Si am făcut un discount suplimentar pentru că bugetul în sine era un pic mai mic decât ce puteam noi în mod uzual. În Polonia s-a făcut o şedinţă şi s-a luat decizia de a veni, totuşi, în buget, ca să continuăm în Galaţi”.

Conform autorităţilor, valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA, egală cu valoarea estimată a contractului licitat.

Revenind la autobuzul prezentat, conform autorităţilor, acesta ar urma să rămână în Galaţi timp de două săptămâni şi, cel mai probabil, va fi introdus pe unul dintre cele trei trasee destinate transportului elevilor, aprobate marţi de Consiliul Local: Dimitrie Cantemir - Grădina Publică, Micro 19 - Micro 40, Micro 40 - Parc CFR.


După două licitaţii anulate, contractul pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid a fost semnat joi, 17 septembrie, de Primăria municipiului Galaţi cu firma Solaris Bus & Coach. Cu această ocazie, a fost prezentat în faţa sediului administraţiei locale modelul Urbino 12 Hibrid. Conform autorităţilor, acesta ar urma să rămână în Galaţi timp de două săptămâni şi, cel mai probabil, va fi introdus pe unul dintre cele trei trasee destinate transportului elevilor, aprobate marţi de Consiliul Local: Dimitrie Cantemir - Gradina Publică, Micro 19 - Micro 40, Micro 40 - Parc CFR.
Revenind la contractul semnat joi, în maximum cinci luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin două autobuze, iar în maximum zece luni întreg lotul.
Vom reveni.

Citit 3499 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:29

5 comentarii

 • postat de Ecologistul X
  Vineri, 18 Septembrie 2020 11:18
  81.12.149.***
  Cu exceptia a cateva ore pe zi (o ora dimineata si vreo 2 ore dupa amiaza) aceste autobuze vor circula nici pe sfert pline!
  Solutia cea mai buna era MICROBUZE ELECTRICE !
  9
  0
  Raportează
 • postat de Ion Călător cu Bilet
  Vineri, 18 Septembrie 2020 09:49
  213.233.103.***
  Nu ne permitem autobuze electrice, la costurile lor, costurile de exploatare și 2 lei biletul, rupi bugetul în două și așa rupt de pandemie. Mulți vor, dar trebuie să fim realiști, ne întindem cât e plapuma.
  Ce trebuie să facem acum e să păstrăm și să avem grijă să nu vină vreun isteț să ne umple de rable, gen MS-fmm.
  6
  2
  Raportează
 • postat de mmm
  Joi, 17 Septembrie 2020 19:55
  5.13.242.***
  Tot pe datorie au fost luate?
  5
  12
  Raportează
 • postat de Un galatean....
  Joi, 17 Septembrie 2020 18:56
  5.13.196.***
  Autobuze electrice, autobuze hibrid inseamna carpeala, bani aruncati pe fereastra,AUTOBUZELE ELECTRICE SUNT SOLUTIA VIITORULUI,uitativa in jur, restul e praf in ochi, Brasovul in 2021 lichideaza flota de autobuze clasice si le inlocueste, IN TOTALITATE , CU AUTOBUZE ELECTRICE, de ce oare acolo si nu numai, se poate si la noi nu, Brasovul are alta constitutie, alte reguli, alte legi????
  20
  13
  Raportează
 • postat de Popescu
  Joi, 17 Septembrie 2020 16:15
  5.13.199.***
  Ce coincidenta.
  7
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.