ÎPS Casian: Acum ne e teamă de vaccin. De ce? Nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte
Foto: Arhiva EDJ

ÎPS Casian: Acum ne e teamă de vaccin. De ce? Nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

ÎPS Casian, arhiepiscop al Dunării de Jos, le transmite un mesaj dur celor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19.

"Călăuza mea, omul meu, care nu mă părăseşte niciodată, nu mă uită niciodată, nici pe patul de moarte, este Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos. 'Eu am venit ca lumea viaţă să aibă'. Chiar credeţi că Dumnezeu lasă pe cineva să moară din cauza vaccinului? Ne înşelăm amarnic. Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul.

De vreme ce ei se vaccinează... nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, iar preotul să scoată viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare. Iată de ce eforturile tuturor, ale profesorilor, ale părinţilor, ale copiilor, sunt acelea să ne încărcăm cu energie pozitivă şi nu negativă", a spus ÎPS Casian, în cadrul unei predici online. 

"Ne e teamă de vaccin. De ce?"

"Boala e foarte ascunsă, se ascunde în teamă. Nu vedeți ce teamă avem acum? Până acum ne-a fost teamă de virus, acum ne e teamă de vaccin. De ce? Pentru că încă persistă în noi această cavalcadă de știri, prea multe știri și prea puțină cunoaștere. Preasfânta Biserică spune să îi întrebăm pe medici, să ne informăm, să nu luăm știrile de la persoane care nu sunt calificate în nimic. Iar știrile despre credință pe care nu le luăm de la preot, de la teolog, pot să ne rătăcească”, a mai spus ÎPS Casian.

 

Posted by Arhiepiscopia Dunării de Jos on Tuesday, January 12, 2021

Declaraţiile înaltului prelat pot fi ascultate de la minutul 48.

Sursa: dcnews.ro

Citit 6868 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:43

8 comentarii

 • postat de Dan
  Joi, 14 Ianuarie 2021 06:41
  109.166.132.***
  Tudor,
  Esti total in afara subiectului!
  Vorbesti in necunostinta de cauza!
  Nu cunosti toate detaliile ca sa poti emite niste pareri!
  Imi pare rau de tine!
  3
  1
  Raportează
 • postat de vader
  Miercuri, 13 Ianuarie 2021 13:20
  193.230.156.***
  mie mi-ar fi rusine, inalt-prea-sfantule.....
  8
  6
  Raportează
 • postat de Tapliuc Cosma
  Miercuri, 13 Ianuarie 2021 10:34
  92.85.16.***
  INPS Parinte Casian, va felicit din toata inima pentru mesajul de indemn la vaccinare. Stiinta si credinta nu se exclud. Sunt onorat de indemnul la ascultare fata de corpul medical, care o sa ne duca la liman si pe cei cu credinta.
  10
  15
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 13 Ianuarie 2021 00:30
  89.39.81.***
  Au durat cam mult negocierile cu puterea....oare ce primeste bor??
  16
  28
  Raportează
 • postat de DorINA
  Miercuri, 13 Ianuarie 2021 00:11
  176.156.166.***
  Stimate Domnule IPS CASian Galateanu, Eva nu primeste sfaturi de la preotii de nici o confesiune..... Ea a venit sa aduca moartea nu viata. ..Stiti si dvstra ca nici un bogat nu va intra în împaratia cerurilor....Dumneavoastra ati facut daca nu ma însel Materatul în Franta dar ati fost timpul pistonat si ajutat de oamenii din jurul Dumneavoastra ca în puf. O familie de greci ortodoxi v-a sustinut. Haideti sa numai polemicam ca ...sfaturi multe fapte putine... pe când Dumnezeu este în interiorul nostru nu în exterior.....De ce mintiti oamenilor ?
  31
  12
  Raportează
 • postat de Ma vaccinez
  Marți, 12 Ianuarie 2021 22:43
  89.137.230.***
  Toti liderii trebuie sa dea un exemplu si sa se vaccineze in fata camerelor de luat vederi pentru ca populatia sa aiba incredere in vaccin. Vaccinul e sigur si te scapa de moarte!
  15
  27
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 12 Ianuarie 2021 22:23
  5.13.255.***
  In sfarsit un popa cu ceva in cap in afara de dogme de acum 2000 de ani !!!
  23
  23
  Raportează
 • postat de Tudor
  Marți, 12 Ianuarie 2021 22:08
  89.136.0.***
  Si a fost necesar un an de zile, 12 luni in care enoriasii chemati la slujbe s-au infectat si au murit! Dupa ce li s-a demonstrat ca le-au murit tocmai sustinatorii s-au trezit. Inclusiv Teodosie a intors discursul ca la Buzau! Excroci morali. Excroci sentimentali. Excroci sociali. Nu exista diferente intre cei care se dau drept preoti si cer bani, si cei care sunt preoti si cer bani. Avand in vedere ca preotii iau salarii de la stat, trebuiau ca slujbele sa fie gratuite. Ce primeste statul inapoi de la biserica pe care o superfinanteaza? Am prieteni care au trecut la catolicism din cauza unui Teodosie si a altor excroci. Si nu au trecut din convingere, ci doar vazand lacomia popilor ortodocsi. Cer bani si pentru a trece strada. Comparati taxele de la catolici cu cele ale disperatilor ortodocsi. Comparati taxele cimitirelor ortodoxe cu cele catolice. Comparati nesimtirea auritilor ortodocsi cu empatia modestiei altor culte! Sa mai spunem ca unele culte si biserici din Galati si din lume, dau bani si ajutoare, fara a cere contributii anuale fara a oferi un calendar gratis. Primesc donatii tocmai din acest motiv!
  16
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.