Poliţiştii, protest pentru salarii. ”Dacă vom ajunge acolo, vom interveni doar la 112”

Poliţiştii, protest pentru salarii. ”Dacă vom ajunge acolo, vom interveni doar la 112”
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
Cosmin Andreică, preşedintele sindicatului EUROPOL, a venit cu precizări despre protestul poliţiştilor, care au anunţat că nu vor mai da amenzi din 11 ianuarie. Acesta i-a avertizat, însă, pe cei care încalcă legea. 
 
"Agentul constatator este singurul în măsură să analizeze gravitatea faptei pe care o constată. Noi suntem siguri că în această perioadă colegii noştri vor manifesta mai multă îngăduinţă şi vor aplica cu preponderenţă avertismente scrise. Când vorbim de situaţii în care cetăţeanul nu înţelege că a încălcat legea, vom da şi amenzi, nu se pune problema. Dar cu preponderenţă vorbim despre avertismente scrise. Dar până la urmă, să nu ne amăgim. Persoanele care încalcă legea sunt cele care o făceau şi ieri,  nu o încalcă azi pentru că ştiu că poliţiştii aplică avertismente. Despre asta vorbim! 

Acum va fi un paradox. Dacă până acum eram acuzaţi că aplicăm amenzi, că hăituim poporul şi aşa mai departe, acum aceleaşi persoane sunt mirate că nu vom mai aplica amenzi şi că va fi haos. Trebuie să ne hotărâm. E bine sau nu e bine că poliţiştii dau amenzi?", a declarat Cosmin Andreică, preşedintele sindicatului EUROPOL, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Ultimatum pentru Guvern

"Sperăm să nu ajungem nici măcar la etapa a doua a protestului, mai ales la a treia. Dar dacă vom ajunge, ne vom comporta ca magistraţii care au protestat la începutul lui 2020. Ne vom prezenta la lucru, dar vom acţiona doar la solicitări, nu vom mai face muncă de prevenţie. Asta înseamnă că vom interveni doar la apelurile la serviciul de urgenţă 112", a mai spus Cosmin Andreică. 

Iată care sunt etapele protestului. 

"Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE!

Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim.

Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112", au transmis cei de la EUROPOL pe Facebook.

Sursa: dcnews.ro

Citit 2577 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 13:07

6 comentarii

 • postat de Galatean
  Marți, 12 Ianuarie 2021 19:18
  78.96.81.***
  Duceti-va invartindu-va!

  Calduroase locuri ocupati cu salarii destul de mari si diverse sporuri.

  Nu va mai vede galateanul perpedes prin parcuri, strazi, cartiere..
  V-o facut mamiticile voastre in masini?!

  Iar cand este ceva s-o luati pe cocoasa, chemati ceilalti galonati, jandarmii inarmati pana in dinti, starnind invidia militarilor adevarati din Armata Romaniei, cu asemenea dotari, singurii pe care romanii ii apreciaza!

  Sa fiti multumiti ca aveti un loc de munca si luati un salariu!

  Pentru cei de la nationala, ati pierdut din aprecierile cetatenilor fiindca stati in umbra ghineralilor de la locala cu salarii nemeritate platite din impozitele cetatenilor, dormitorii prin parcuri si prin locuri dosite in oras!

  Cu politie nationala, politie locala, jandarmerie cu bufati buni de munca pe santiere, statul roman pare a fi un stat politienesc, de parca tara asta este ocupata numai de infractori!

  Cum vreti voi sa va aprecieze acest popor!?
  2
  6
  Raportează
 • postat de Dan
  Marți, 12 Ianuarie 2021 10:03
  89.136.0.***
  Pe strada Domneasca dupa ora 19 este pista de curse pentru masini. Circula derbedeii cu 120 km /h. N-am vazut un echipaj de politie de luni de zile.
  Mai sunt si alte strazi pe care se circula tare si unde politia nu exista de mult timp.
  Politistii de la Sectia 3 n-au viata usoara si ei se compara la salarizare cu burtosii de la Politia locala si diferenta este mica la bani. In schimb la responsabilitate si competenta este mare diferenta.
  Daca s-ar compara cu cei care lucreaza in industrie, ar constata ca au salarii bune + statut social + pensie la 50 de ani. In viata conteaza cu cine te compari.
  2
  17
  Raportează
 • postat de Polutia
  Marți, 12 Ianuarie 2021 09:28
  5.102.5.***
  Sper ca justiția să-și facă treaba și să îi tragă la răspundere pe indivizii ăștia care protestează. Deja au salarii și beneficii mult peste medie. Performantele lasă de dorit. Tupeul și nesimțirea dau pe afară în poliție.
  4
  15
  Raportează
 • postat de Ionut
  Marți, 12 Ianuarie 2021 07:06
  5.13.159.***
  Dlor politisti, exista si demisie daca nu va convine. Mergeti pe piata libera a muncii si munciti pe bani mai buni pana la 65 ani....
  3
  18
  Raportează
 • postat de Mihaila Ion
  Marți, 12 Ianuarie 2021 05:35
  188.24.241.***
  salariile nete ale celor nemultumiti +cele ale liderilor de sindicat nu pot fi facute publice ? Ideal ar fi sa si le publice singuri....si atunci ar avea si sustinerea oamenilor in slujba carora isi desfasoara activitatea.
  2
  16
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 11 Ianuarie 2021 21:07
  89.39.81.***
  Eu zic sa nu mai vina deloc sa vedem care e diferența...)))))
  3
  40
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.