Peste o mie de gălățeni, țintuiți în case de COVID
Foto: Marian Calestru

Peste o mie de gălățeni, țintuiți în case de COVID
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Unul din trei gălăţeni testaţi pentru COVID-19 în weekend a fost declarat purtător al virusului, în timp ce mai puțin de o sută de pacienţi aflaţi sub tratament în unităţile medicale de profil au fost declaraţi vindecaţi ca urmare a retestării şi au putut pleca acasă. Șase pacienți aflați în stare gravă ca efect al infectării cu Sars-Cov-2 au decedat.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 713 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 240 au fost declaraţi purtători ai virusului. Duminică, 21 martie, au fost confirmate 93 de noi cazuri, numărul total al celor infectaţi ajungând astfel la 22.459. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 36 de persoane au fost reconfirmate.

Din nefericire, șase bolnavi au pierdut lupta cu boala la finele săptămânii trecute, toate decesele fiind raportate sâmbătă, 20 martie. Asta face ca numărul total al victimelor COVID-19 din Galați să ajungă la 646.

Tot în weekend, 95 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Dintre aceştia, 54 au fost "negativaţi" duminică. În total, 20.478 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Duminică, 21 martie 2021, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 689 persoane, în timp ce 1.032 erau în izolare la domiciliu, iar alte 303, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 106.170 de teste.

Municipiul Galați revine în scenariul roșu al pandemiei [detalii]

Citit 1877 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 22:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.