Municipiul Galați revine în scenariul roșu al pandemiei
Foto: Marian Calestru

Municipiul Galați revine în scenariul roșu al pandemiei
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Inevitabil, la o rată de infectare SARS-CoV-2 de peste trei la mie. Începând cu data de luni, 22 martie 2021, conform deciziei CJSU, municipiul Galați reintră pentru 14 zile în scenariul roșu al pandemiei de COVID-19, având o rată de infectare de 3,17/1.000 de locuitori.

Printre restricții, amintim că activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului este interzisă, la fel activitatea cu publicul a operatorilor economici ce desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate.

Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, precum și în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, ca și activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Instituția Prefectului face precizarea că intrarea în scenariul roșu nu înseamnă intrarea în carantină, motiv pentru care cetățenii au nevoie de declarație doar pentru a ieși din casă după ora 22,00 (şi atunci exclusiv din motive întemeiate).

Municipiul Galați s-a mai aflat în scenariul roșu al pandemiei din 16 noiembrie 2020 și până în 24 ianuarie 2021.

CITEȘTE ȘI: Peste o mie de gălățeni, țintuiți în case de COVID

Citit 8245 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.