Luni, proba la Limba română la simularea Evaluării Naţionale 2021

Luni, proba la Limba română la simularea Evaluării Naţionale 2021
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 3.900 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Galaţi susțin luni, 29 martie 2021, proba la Limba și literatura română, din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2021. Ei trebuie să se prezinte la şcoală până cel târziu la ora 8,30. Simularea începe la ora 09,00, moment din care elevii vor avea două ore pentru a rezolva subiectele.

161 de elevi din judeţul Galaţi nu vor putea participa la simulare, întrucât învaţă în scenariul roşu. Este vorba, mai exact, de opt clase, patru dintre ele fiind de la şcoli unde este suspendată în întregime activitatea didactică şi patru clase de a VIII-a intrate în scenariul roşu, deşi restul unităţii îşi desfăşoară activitatea normal. Şcolile din scenariul roşu sunt din Rediu, Cuza Vodă şi Braniştea (care are două clase a VIII-a). Cele patru clase a VIII-a intrate în scenariul roşu sunt de la Liceul Teoretic "M. Eliade" Galaţi, Şcoala Nr. 22 Galaţi, Şcoala din Măstăcani şi Şcoala din Furceni. Pentru aceşti elevi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean va stabili o perioadă de susţinere a simulărilor în luna mai.

Subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2021 sunt, în premieră, după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini, care trebuie completate în două ore. Pentru pregătirea examenului, elevii au putut rezolva subiectele la română date la testele de antrenament publicate de Ministerul Educaţiei.

Citit 951 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.