Lectură şi emoţii la Şcoala din Umbrăreşti-Deal

Lectură şi emoţii la Şcoala din Umbrăreşti-Deal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada mai-iulie 2023, la Școala Gimnazială "Sf. Stelian" din Umbrărești-Deal, județul Galați, se desfășoară proiectul "Lectură și emoții", realizat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația "Act for Tomorrow".

Proiectul are drept scop realizarea unor activități recreative, care să-i susțină pe elevi în vederea creșterii succesului școlar. Astfel, prin intensificarea proiectelor în domeniul educației și prin dezvoltarea unor activități de calitate, se urmărește încurajarea și motivarea elevilor.

Proiectul "Lectură și emoții" răspunde nevoii de achiziționare de cărți destinate copiilor și de amenajare a unei minibiblioteci în fiecare sală de clasă, astfel încât elevii să fie mult mai aproape de universul fascinant al cărților. Activitățile proiectului sunt variate și urmăresc îmbunătățirea exprimării orale și scrise a elevilor, dezvoltarea unor abilități de viață prin intermediul lecturii, dar și implicarea în activități educative care să contribuie la creșterea stării de bine.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de asociația "Act for Tomorrow". Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Prin astfel de acțiuni credem că vom oferi elevilor oportunitatea de a avea acces la o educație de calitate și de a descoperi bucuria lecturii, contribuind astfel la formarea lor ca indivizi bine pregătiți și deschiși către cunoaștere.

Monica Babeş, directoarea Şcolii "Sf. Stelian" din Umbrăreşti-Deal

Citit 834 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.