Cei opt elevi ai grupei de Grafică de la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" au finalizat cursurile de specialitate cu o adevărată sărbătoare, vernisajul unei expoziţii care a cuprins atât lucrări realizate pentru atestat, cât şi desene sau gravuri realizate în ultimii doi ani de studii
Expoziţia, destul de substanțială ca număr de lucrări, dar şi calitativă, s-a bucurat de un public pe măsură, camerele Casei Artelor fiind pline de vizitatori veniţi să-i susţină pe absolvenţi şi să le admire munca. Festivitatea a fost deschisă de profesorul şi artistul gălăţean Liviu Adrian Sandu, care a lăudat fără reţinere lucrările expuse. "Au fost călăuziţi cu har de domnul profesor Adrian-Constantin Corcăcel, iar lucrul acesta se vede în calitatea lucrărilor. Pentru că în spatele muncii elevilor se află, neîndoielnic, profesorul. E bine pentru ei că au posibilitatea să fie expuşi, astfel încât lucrările să fie văzute de cât mai multă lume. Practic, aceasta este şi finalitatea artei. Ne-am dori foarte mult ca măcar o parte dintre ei să rămână la Galaţi, la Facultatea de Arte, pentru a se bucura în continuare de promovare şi de a primi în continuare acelaşi ajutor nemijlocit pentru desăvârşirea parcursului artistic", a spus Liviu Adrian Sandu.
Cu emoţie şi satisfacţie, profesorul conducător al secţiei de Grafică, Adrian Corcăcel, i-a prezentat pe fiecare, chemându-i la rampă în aplauzele publicului: "Mă bucur că sunteţi azi aici pentru a-i încuraja pe cei mai talentaţi tineri ai Galaţiului. Ceea ce vedeţi aici sunt lucrări muncite timp de doi ani, unele sunt desene, dar atestatele lor sunt executate în tehnică gravură cu ac rece. O tehnică dificilă şi spectaculoasă, pe care o promovez printre elevii mei de patru ani. Sunt extrem de mândru de toţi, de evoluţia lor frumoasă şi mi-aş dori să rămână un nucleu şi la Galaţi. Noi, profesorii de la Facultatea de Arte, suntem deschişi să-i ajutăm să se dezvolte şi să-i promovăm, pentru că ieşirea la public înseamnă benzină în rezervorul cu inspiraţie", a spus profesorul lor coordonator.
David Ciprian Dobre, "vârful de lance al grupei de Grafică", aşa cum l-a prezentat profesorul său, de două ori laureat cu Premiul I la faza naţională a Olimpiadei de Arte Vizuale, ne-a declarat deschis că, pentru el, Liceul de Artă a însemnat "acasă", potrivindu-se perfect cu firea sa: "În clasa I, am fost la CNCN şi, pentru că mai cântam, desenam sau dansam, eram considerat cam ciudăţel. Ceea ce nu s-a mai întâmplat din clasa a II-a, când am ajuns la Artă, motiv pentru care le mulţumesc tuturor profesorilor mei care m-au făcut să mă simt aici ca acasă", spune tânărul artist.
Despre profesorul Corcăcel, David susţine că a fost un minunat mentor, care a încercat să-i cunoască şi să scoată ce-i mai bun din fiecare. Îşi doreşte să urmeze facultatea la Bucureşti, pentru că acolo este secţie de Grafică, iar în viitor se vede undeva la studiourile Pixar sau Disney, bucuros că arta lui apare pe ecrane.
Faptul că a terminat Liceul de Artă reprezintă un enorm avantaj, crede o altă absolventă la Grafică, Maria Andrei, pentru că are atestat şi a ieşit deja de pe băncile şcolii cu o meserie. Ea a fost catalogată de profesorul Adrian Corcăcel drept "deşteapta grupei", şi pentru că a fost laureată anul acesta la Naţionala de Istoria Artei. "Cei 12 ani au fost o experienţă super, ne-am ales şi cu o meserie, ceea ce e un mare avantaj, care ar trebui să risipească îndoielile celor ce vor să urmeze acest liceu. Iar domnul profesor Corcăcel ne-a făcut să ne simţim aici ca într-o familie, mi-a fost un părinte în domeniul Artei", spune Maria Andrei.