Portul de ambarcaţiuni - dat în folosinţă

Portul de ambarcaţiuni - dat în folosinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De pe 1 mai, bărcile au luat în stăpânire pontonul în valoare de 431.492,31 de lei cu care ne-a „binecuvântat” fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

După cum am aflat de la Eduard Grosu, directorul Serviciului Administrarea Domeniului Public (ADP) – căruia i-a fost încredinţat Portul de ambarcaţiuni de agrement, aproape întregul ponton a fost ocupat pentru perioada 1 mai – 31 octombrie.

S-au încheiat deja contracte pentru 75 din cele 80 de locuri disponibile. Pe lista de aşteptare sunt 10-15 posesori de bărci care speră să se elibereze vreun spaţiu, ori să renunţe vreun beneficiar la contract.

Majoritatea proprietarilor de bărci care au încheiat contracte cu SADP deţin ambarcaţiuni mici. În total, pontonul oferă găzduire pentru zece bărci mari, zece mijlocii, şi restul mici.

Portul dispune deja de pază şi este iluminat şi cu reflectoare suplimentare pentru că instalaţiile iniţiale nu făceau faţă. Urmează să mai fie montaţi stâlpi de iluminat şi pe ponton. 

Cererile multiple au constituit unul dintre motivele pentru care tarifele Portului sunt mai mari ca la Brăila. Vă reamintim tarifele aprobate de consilierii locali:

·    pentru ambarcaţiuni mari (lungime 12 m, lăţime 2,40m) - 570 lei/lună;

·    pentru ambarcaţiuni mijlocii (lungime 9 m, lăţime 2,20m) - 400 lei/lună;

·    pentru ambarcaţiuni mici (lungime 6 m, lăţime 2,20m) - 260 lei/lună.

Tarifele se vor indexa anual cu indicele de inflaţie. Jumătate din încasările realizate din închirierea locurilor de acostare va fi utilizată pentru acoperirea cheluielilor de întreţinere a portului, iar restul va merge la bugetul local.

Citit 696 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.