Brutăriile gălățene, controlate de inspectorii de muncă

Brutăriile gălățene, controlate de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada 30 august - 2 septembrie, s-a desfăşurat Campania naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase - cod CAEN 107.

La nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 28 de controale, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă. A fost depistat un angajator care folosea munca nedeclarată a unei persoane (primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă), fapt pentru care a fost amendat cu 20.000 de lei. Inspectorii de muncă au mai dat șapte avertismente, pentru alte încălcări decât munca nedeclarată.

Conform ITM Galați, printre cele mai frecvente neconformităţi constatate s-a numărat faptul că angajatorul nu a asigurat compensarea orelor prestate în zilele de sărbătoare legală sau că nu a făcut dovada plăţii drepturilor salariale. De asemenea, nu era evidențiat timpul de muncă cu orele de începere şi de sfârşit ale programului de lucru zilnic. S-a mai constatat netransmiterea în Revisal a datelor legale, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii angajaților. La unele unități, lipseau de la punctul de lucru copiile contractelor individuale de muncă ori existau neconcordanţe între salariul net declarat de salariaţi şi statele de plată, fapt pentru care a fost sesizată Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi.

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.