Se caută voluntari pentru a ajuta copiii să crească mari

Se caută voluntari pentru a ajuta copiii să crească mari
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Programul educațional Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii se pot înscrie până pe 26 septembrie a.c., potrivit unui comunicat remis redacției. În județul Galați, 70 de copii ar avea nevoie de încă 30 de voluntari.

Unii gălățeni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate. Iuliana Baciu-Ersen este cadru militar în rezervă. Are 57 de ani, iar de trei ani este voluntar în programul Ajungem MARI. După ce, la 40 de ani, s-a luptat cu o boală teribilă, vindecându-se, a decis să nu mai aștepte pentru a-și îndeplini dorințele, una dintre ele fiind să ajute copiii care au nevoie.  "Aveam copii, construisem o casă, plantasem un pom, mai lipsea să fac ceva care să conteze în viața cuiva. Așa am ajuns să fac voluntariat. Direcția de protecție a copilului găzduiește copii aflați în dificultate în căsuțe în care sunt băieți și fete de mai multe vârste. Copiilor nu le lipsește nimic material - primesc îmbrăcăminte și chiar și bani. Dar ei au alte nevoi, pe astea încercăm noi, voluntarii din programul Ajungem MARI, să le acoperim. Au nevoie de sprijin, de îndrumare. De trei ani, lunea, la ora 16,00, eu sunt la căsuță și ei sunt pe geam, mă așteaptă. În trei ani au crescut copiii, dar simt că am crescut și eu. Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți."  

Programul Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate. În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari. 

Înscrierea se face, până pe 26 septembrie, pe website-ul www.ajungemmari.ro, la secțiunea Devino Voluntar - https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program. Toți cei care au aplicat vor primi răspuns. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii. Voluntarii trebuie să aibă minimum 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie - iunie.

Citit 2992 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.