Acţiuni pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Acţiuni pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Poliţia Locală este implicată într-o serie de acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul municipiului Galați. Începând de luni, 25 octombrie, polițiștii locali asigură sprijin pentru verificarea certificatelor verzi, conform prevederilor legale, la un număr de nouă instituții aflate în subordinea Primăriei Municipiului Galați.


Poliţiştii locali sunt prezenți zilnic, la orele de vârf, în cele mai aglomerate stații ale mijloacelor de transport în comun, recomandând populației păstrarea distanței fizice, portul măștii și urcarea în autobuze şi troleibuze doar a unui număr redus de călători. De menționat că, pe finalul săptămânii trecute, polițiștii locali au împărțit, în mijloacele de transport în comun, pliante ce conțin informații cu privire la măsurile pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.
“Conform legislației în vigoare, în continuare polițiștii locali au competențe în ceea ce privește prevenirea infectării cu noul coronavirus. Practic, în primele nouă luni ale anului 2021, Poliția Locală a continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfășurând totodată activități de ordine publică și siguranță rutieră în zona centrelor de vaccinare de la nivelul municipiului. În urma activităților specifice, polițiștii locali au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, un număr de 4.750 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 594.000 de lei. Aceste activități vor continua pe toată perioada prevăzută de actele normative în vigoare și vom participa la acțiuni comune cu polițiștii de la Poliția Municipiului Galați, în zonele aglomerate și cele care prezintă riscuri, privind infectarea comunitară”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați.

Citit 2164 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 18:05

3 comentarii

 • postat de Anti-Lăbărar
  Marți, 26 Octombrie 2021 21:32
  5.13.161.***
  Daca cei 4750 sanctionati ar fi fost lăbărali, atunci totalul amenzilor ar fi fost 9500 lei (2 lei/sanctiune). Asa, prostimea a avut "ghinion" si trebuie sa plateasca 594000 lei !!!
  In rest politia e vigilenta cu proștii din banii carora este platita ! Hai sictir !
  5
  0
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 26 Octombrie 2021 17:16
  95.76.53.***
  Din cauza iresponsabilitatii romanilor eu unul nu am mai urcat in mijloacele de transport in comun de cand a inceput pandemia. Am luato Pe jos ca face picioru frumos...
  13
  21
  Raportează
 • postat de Z.Zaharia
  Marți, 26 Octombrie 2021 13:56
  78.96.80.***
  Unde au fost efectuate acele controale în primele nouă luni?Eu călătoresc zilnic cu autobuzul 39/28 ,la ore de vârf, chiar și nu am văzut nimic de acest fel.Bine ar fi fi să fi fost așa, în realitate călătorim înghesuiți ca sardelele, iar o treime din călători poartă masca sub nas sau nici nu o au (inclusiv șoferii).Iar ca să aștepți următorul autobuz, nu rezolvi nimic, pentru că și acela va fi la fel de plin, având în vedere că vine la un interval de o jumătate de oră sau mai mult.
  A trebuit să se ajungă în situația asta, pentru a se lua unele măsuri (minimale), absolut necesare,ținând seama de gradul de civilizație și responsabilitate civică specifice populației orașului nostru.
  16
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.