Acţiuni pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Acţiuni pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Poliţia Locală este implicată într-o serie de acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la nivelul municipiului Galați. Începând de luni, 25 octombrie, polițiștii locali asigură sprijin pentru verificarea certificatelor verzi, conform prevederilor legale, la un număr de nouă instituții aflate în subordinea Primăriei Municipiului Galați.

Poliţiştii locali sunt prezenți zilnic, la orele de vârf, în cele mai aglomerate stații ale mijloacelor de transport în comun, recomandând populației păstrarea distanței fizice, portul măștii și urcarea în autobuze şi troleibuze doar a unui număr redus de călători. De menționat că, pe finalul săptămânii trecute, polițiștii locali au împărțit, în mijloacele de transport în comun, pliante ce conțin informații cu privire la măsurile pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.

“Conform legislației în vigoare, în continuare polițiștii locali au competențe în ceea ce privește prevenirea infectării cu noul coronavirus. Practic, în primele nouă luni ale anului 2021, Poliția Locală a continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfășurând totodată activități de ordine publică și siguranță rutieră în zona centrelor de vaccinare de la nivelul municipiului. În urma activităților specifice, polițiștii locali au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, un număr de 4.750 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 594.000 de lei. Aceste activități vor continua pe toată perioada prevăzută de actele normative în vigoare și vom participa la acțiuni comune cu polițiștii de la Poliția Municipiului Galați, în zonele aglomerate și cele care prezintă riscuri, privind infectarea comunitară”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați.

Citit 3016 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.