Frumușița. Sfințirea Capelei din cimitirul vechi

Frumușița. Sfințirea Capelei din cimitirul vechi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Credincioșii din comunitatea parohială Frumuşiţa s-au bucurat sâmbătă, 23 octombrie, de prezenţa în mijlocul lor a Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, care a săvârşit slujba de târnosire a Capelei din cimitirul vechi al acestei parohii. Capela, cu hramurile „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” şi ”Sf. Cuv Parascheva”, l-a primit cu această ocazie ca ocrotitor spiritual și pe Sfântul şi Dreptul Lazăr.

La slujbă au fost prezenţi ctitorii sfântului locaş, autorități locale, tineri îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc, precum şi numeroși credincioşi din parohie şi din împrejurimi.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii, evidenţiind importanţa şi necesitatea unei biserici în viaţa unei comunităţi creştine.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că prezenţa credincioşilor lângă morminte şi îngrijirea acestora sunt semne ale dragostei, ale respectului şi ale credinţei noastre în Înviere, iar în acest an, mai mult ca până acum, trebuie să ne aplecăm cu recunoştinţă şi să ne preocupăm mai atent de locurile unde odihnesc eroii şi toţi cei adormiţi din neamurile noastre.

Pentru toţi cei prezenţi, momentul trecerii prin Sfântul Altar, după sfințire, și închinarea la Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă au reprezentat momente de profundă evlavie și emoție.

Citit 1715 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.