Refugiații din Ucraina au la dispoziție două linii telefonice gratuite

Refugiații din Ucraina au la dispoziție două linii telefonice gratuite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Serviciile de comunicare în limbile ucraineană, rusă și română sunt operaționale începând de miercuri, 2 martie 2022 și sunt puse la dispoziție de un consorțiu de companii care furnizează servicii de relații cu clienții și consultanță, cu sediul în Cluj-Napoca. Astfel, toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetățeni ucraineni sau ai altor state, și care doresc informații sau au nevoie de asistență de orice natură, sunt îndemnați să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, și 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică, în intervalul orar 8,00 - 18,00. Aceste linii telefonice speciale pot fi apelate și de către cetățenii români care doresc să ofere ajutor sau asistență celor care ajung în țara noastră de pe teritoriul ucrainean. 

Cetățenii ucraineni sau cei ai altor state care lucrau sau studiau în țara vecină și care au fost obligați să caute refugiu în România, fie cu intenția de a rămâne la noi în țară, fie pentru a-și continua călătoria către alte state, sunt îndemnați să apeleze aceste numere de telefon pentru a solicita orice fel de informații care le sunt necesare pentru parcursul călătoriei lor.

Ofertele de ajutor venite din partea cetățenilor români prin intermediul numărului gratuit vor fi implementate pe platforma https://refugees.ro, care este un agregator de urgență unde se centralizează sprijinul oferit de cetățenii români refugiaților proveniți de pe teritoriul Ucrainei. Până acum, au fost înregistrate pe platformă aproximativ 2.000 de oferte venite din partea cetățenilor români care își arată sprijinul prin diferite modalități, de la cazare, transport, distribuire de medicamente, alimente sau diferite alte provizii, până la servicii de traducere sau oferte de locuri de muncă.

Soluții pentru refugiații fără documente de identitate. Detalii

Citit 1587 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.