Speranță și sprijin creștinesc pentru ucrainenii care s-au refugiat la Galați

Speranță și sprijin creștinesc pentru ucrainenii care s-au refugiat la Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O rază de lumină și speranță în inimile și în sufletele încercate de suferință ale mamelor şi copiilor sosiţi în aceste zile din Ucraina și cazați în Campului studențesc ”Al. Ioan Cuza” al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a fost adusă de IPS Casian, printr-o vizită de suflet, alături de cadre didactice, studenţi  şi masteranzi din cadrul Departamentului de Teologie al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Într-o atmosferă deosebit de emoţionantă, ierarhul şi tinerii voluntari s-au rugat împreună cu oaspeţii din Ucraina, le-au oferit un cuvânt de încurajare, precum şi câte un mărtişor, o cruciuliţă, şi un zâmbet frăţesc celor găzduiţi temporar în urbea de la Dunăre.

Părintele Arhiepiscop a transmis un mesaj de mulţumire şi apreciere către toţi cei implicaţi în sprijinirea acestor semeni greu încercaţi, subliniind efortul, dăruirea şi disponibilitatea deosebite ale credincioşilor din municipiul şi judeţul Galaţi care au reuşit într-un timp foarte scurt să se organizeze exemplar şi să colecteze cele necesare în astfel de situaţii. 

Pentru a veni și mai mult în sprijinul cetățenilor ucraineni care s-au refugiat în țara noastră din cauza războiului, mulți dintre ei ajungând și județele Galați și Brăila, preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au luat, printre altele, și inițiativa de a crea un ”Fond special pentru acordarea de sprijin refugiaţilor din Ucraina”.

”În cadrul acestui fond special vor putea contribui toţi cei care doresc să ajute semenii aflaţi în suferinţă în această perioadă dificilă.

Contul în care se pot efectua astfel de donaţii este RO33 RNCB 0141 0328 6409 0007, titular cont Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Totodată, Arhiepiscopia Dunării de Jos acordă ajutoare financiare Episcopiei Basarabiei de Sud şi Episcopiei Tulcii pentru oferirea de cazare, masă şi obiecte igienico-sanitare refugiaţilor afalţi în localităţile Cahul şi Cimişlia, precum şi în Vama Isaccea.

Citit 1917 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2022 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.