Numărul ucrainenilor refugiați pe la Galați, aproape dublu

Numărul ucrainenilor refugiați pe la Galați, aproape dublu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Intensificarea atacurilor din mai multe orașe ucrainene i-au determinat pe tot mai mulți civili să fugă din țară. În numai 24 de ore, numărul refugiaților care au tranzitat frontiera cu România pe la punctele din Galați a fost aproape dublu față de intervalul anterior.

Miercuri, 13 aprilie, Poliția de Frontieră Galați a raportat peste 800 de cetățeni ucraineni care tranzitaseră granița prin cele două puncte din județ, cel mai mare flux, de 663 de persoane, înregistrându-se prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat 148 de persoane. Astfel, 811 este numărul total de refugiați care au ajuns în ultimele 24 de ore în judeţul nostru. Menţionăm că în Galaţi au mai ajuns pentru a fi cazați şi refugiaţi intraţi în ţară pe la Isaccea și Siret.

Oamenii sosiţi în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, anunță autoritățile gălățene, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde marți erau libere 256 de locuri. Cei mai mulți ucraineni se află în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, miercuri, 6 aprilie, la blocul M11 erau 114 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau 44 de refugiați, pe cele 150 de locuri libere, la Centrul social comunitar Șendreni erau ocupate cinci din cele 30 de locuri disponibile, la Căminele studențești erau ocupate 280 din cele 592 disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 61 de locuri din 412. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 132 de locuri din 477. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 402 locuri, era în continuare goală.

De pe 24 martie până în prezent, Serviciul pentru Imigrări Galați a eliberat, 233 de premise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 1379 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2022 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.