Ce lucrări se execută în zona Plajei ”Dunărea”

Ce lucrări se execută în zona Plajei ”Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Potrivit noilor tarife votate de aleșii locali, Plaja „Dunărea” ar trebui să-și redeschidă porțile pentru public în luna iunie, numai că atracțiile oferite de baza de agrement nu vor diferi prea mult de cele de anul trecut. Din păcate, cea de-a doua licitație organizată de Primăria Galați pentru două noi piscine, care ar fi trebuit să fie instalate pe plaja de nisip, a fost anulată, pentru că nu au existat ofertanți. În schimb, în zona Plajei „Dunărea” se desfășoară, în prezent, mai multe lucrări.

Deși Primăria municipiului Galați a majorat de la 442.000 de lei fără TVA la 580.000 de lei fără TVA, valoarea contractului pentru furnizarea a două piscine mobile la Plaja ”Dunărea”, și cea de-a doua procedură a fost anulată. S-a întâmplat marți, 26 aprilie 2022, când a fost data-limită pentru primirea ofertelor. La fel ca în decembrie, nu a fost depusă nici măcar o ofertă. E greu de crezut că, până la începerea sezonului estival, va mai fi posibilă găsirea unui furnizor de piscine. În schimb, ar trebui instalate măcar cele două noi toalete publice modulare tip container (femei/bărbaţi), racordate la utilități, pentru achiziția cărora Primăria a atribuit un contract în valoare de 307.509 lei fără TVA firmei CNC Step Complex.

Dacă în ceea ce privește condițiile oferite de zona de agrement îmbunătățirile întârzie, trebuie spus că în zona plajei se desfășoară, totuși, două categorii de lucrări.

Dincolo de gardul Plajei „Dunărea”, se execută lucrări de stabilizare a taluzului, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați. Constructor este Rovis Lider, căruia Primăria i-a atribuit contractul în valoare de 359.879,42 lei fără TVA. Termenul de finalizare a intervențiilor se încheie pe 24 mai 2022, conform administrației locale. Din păcate, lucrările nu vizează și consolidarea sau măcar renovarea scării de acces către Parcul de la Turnul Tv.

De asemenea, se mai execută, de către Serviciul Public Ecosal, lucrări de refacere a trotuarelor și a căii de acces către Plajă. Conform administrației locale, acestea trebuie să se încheie până la sfârșitul acestei luni și sunt prinse în programul de reparații.

Tarifele aprobate de aleși 

După cum ziarul nostru a anunţat, tarifele de acces la baza de agrement Plaja "Dunărea" au fost votate recent de aleşi. În lunile iunie şi septembrie, de marţi până duminică, adulţii vor plăti 40 de lei, iar copiii cu vârsta de la 7 la 14 ani - 20 de lei. Accesul este gratuit pentru copiii mai mici de şapte ani, indiferent de zi sau de lună. În perioada iulie - august, tariful pentru adulţi este de 40 de lei de marţi până vineri şi de 60 de lei sâmbăta şi duminica. Pentru copiii de la 7 la 14 ani, tarifele sunt: 20 de lei de marţi până vineri, respectiv, 40 de lei sâmbăta şi duminica. Tot în plin sezon estival, vinerea și sâmbăta, accesul după ora 18,00 va costa 25 de lei. Tariful pentru pierderea sau deteriorarea brățării de acces a rămas de 25 de lei.

Foto: Anca Melinte

Citit 1423 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2022 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.