Cinci geamuri vandalizate la Pasajul „Dunărea”
Foto: Anca Melinte

Cinci geamuri vandalizate la Pasajul „Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cele două OZN-uri care servesc drept copertine la Pasajul ”Dunărea” aniversează doar doi ani de când au „aterizat” în Centrul orașului. Că sticla care îmbracă structurile metalice ar avea mare nevoie să fie spălată gospodărește e o realitate incontestabilă. Dar și un avantaj: stratul gros de murdărie face mai puțin vizibil faptul că mai multe geamuri sunt fisurate sau sparte.
Unul dintre geamurile situate chiar la intrarea în pasaj dinspre fostul Hotel „Dunărea” face notă discordantă cu celelalte, așa cum se poate vedea și în imagine. Nu e un alt model de geam, este, pur și simplu, spart. Și nu e singurul, după cum am aflat de la reprezentanții administrației locale, cărora le-am solicitat informații privind situația copertinelor pasajului. Totodată am fost curioși să aflăm cum s-a petrecut așa ceva în centrul orașului și ce măsuri vor fi dispuse.
Potrivit informațiilor oficiale sunt cinci geamuri avariate, dintre care patru la copertina din zona Romarta. Cel mai probabil au fost vandalizate, motiv pentru care situația a fost adusă în atenția Poliției pentru a face verificări cu privire la cele întâmplate. În același timp, s-a dat comandă către SC Gospodărire Urbană pentru înlocuirea lor.
Reamintim că prețul cu TVA pentru cele două copertine de la Pasajul „Dunărea” a fost de 814.340,16 lei, cuprins în contractul de 2.286.161,64 de lei cu TVA pentru modernizarea acestui obiectiv, inaugurat în septembrie 2020.

Citit 3571 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 17:01

5 comentarii

 • postat de K7
  Marți, 10 Mai 2022 17:06
  37.160.200.***
  Dar la câtă poliție locală avem, ce tot păzesc ăștia? Dar cealaltă poliție, avem jandarmerie, sunt mii de indivizi cărora le plătim salarii grase și îi trimitem devreme să încaseze pensii speciale. Nu le place să patruleze pe jos? Cum de își justifică activitate? Și da, în principiu este bine să fie camere de supraveghere sau măcar afișe la mișto că locul este supravegheat dar nu îi duce mintea.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Dori
  Marți, 10 Mai 2022 10:11
  95.76.2.***
  Nu încurajez vandalismul, dar cele două copertine sunt ca nuca-n perete, nu se armonizează deloc cu clădirile din jur, sunt exagerat de mari și întunecate, efectiv zgârie vederea! Bine ar fi să dispară de acolo, cât mai repede.Nu există arhitecți la primărie, oare?
  7
  30
  Raportează
 • postat de Iancu Romita
  Marți, 10 Mai 2022 09:50
  37.251.222.***
  Este imperios necesar să se instaleze sisteme de monitorizare video pentru ca infractorii să răspundă penal și să plătească, că toate aceste lucruri sunt făcute pe banii noștri. Vandalizate sunt și semnele de circulație și indicatoarele pe strada Tecuci,case pe Alexandru Cernat și Mihai Eminescu etc., gunoi depozitat tot timpul pe Mihai Eminescu. Fac un apel către primăria municipiului Galați să instaleze sisteme de monitorizare video și la intersecțiile străzii Alexandru Cernat cu străzile Mihai Eminescu,muzicii și Tecuci pentru a descuraja infractorii.
  0
  32
  Raportează
 • postat de Gicu
  Marți, 10 Mai 2022 07:26
  89.137.137.***
  Nu sunt camere de supraveghere în zonă ?
  0
  42
  Raportează
 • postat de Orasul nostru
  Marți, 10 Mai 2022 03:22
  5.13.133.***
  Puneti camere de filmat in zona si raufacatorii prinsi si amendati ptr distrugere si sa plateasca geamul
  1
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.