Granit „în valuri” lângă „Fata pe valuri”
Foto: Anca Melinte

Granit „în valuri” lângă „Fata pe valuri”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Dacă tot avem o fântână "Fata pe valuri", ne trebuie măcar un pavaj în valuri la Romarta, din moment ce, la Pasajul "Dunărea", copertinele în formă de scoică şi val ne-au ieşit mai degrabă betoniere sau OZN-uri. Lăsând glumele la o parte, dalele de granit din imediata vecinătate a celebrei fântâni „Fata pe valuri” sunt dislocate, iar pavajul este denivelat serios. Imaginile au apărut, pe 19 mai 2022, şi pe unul dintre cele mai active grupuri de pe Facebook – „Galaţi: Sesizările cetăţenilor!”.

Vineri, 20 mai 2022, am putut vedea şi reacţia autorităţilor. Zona de pavaj a fost delimitată cu benzi de protecţie şi garduri pentru ca să nu mai calce nimeni pe acolo. Cel mai probabil, se investighează cauzele accidentului de teren.

Trebuie reamintit că proiectul de modernizare a zonei centrale a oraşului s-a încheiat în 2020, iar lucrările, executate de Tancrad şi Lemacons, au costat peste 11,03 milioane de lei fără TVA.

Mai mult, şi pentru acest proiect municipalitatea a primit, în decembrie 2019, premiul de ”Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice” în cadrul ”Galei AMR”, eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România, sub ”Înaltul Patronaj al Președintelui României”.

Citit 3097 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2022 12:01

7 comentarii

 • postat de Galatean
  Luni, 23 Mai 2022 05:32
  95.76.1.***
  Mai nou:
  Liminile pitice instalate in parcul din Mazepa, zona Trei Star - Potcoava, ba functioneaza, ba nu functioneaza; vin alde Doerli de la Tancrad, fiindca lucrarea in zona o executa aceasta firma, se fac ca lucreaza, ba sapa, ba umbla cu niste roabe si lopeti, actiunea doi incaraca, doi descarca, se plimba asa toata ziua de lucru aiurea, parxa-s drogati, unul a carat cu roaba pamant, l-a dus inapoi, ca trebuia nisip, ma mir cum de li se dau salarii acestor trantori, binenteles lucrarea a fost supraeevaluata cum se obisnuieste si au de unde sa plateasca.

  Parca am vazut si un sef cu mainile in buzunar, se pimba, ici colo, cu limba intre dinti, se vedea clar pentru unul care a facut toata viata asemenea lucrari, ca isi da seama..

  Plus ca nu am vazut niciun diriginte de santier sa controleze calitatea executiei lucrarilor deja dupa o luna pavelele clampanesc, borduri aiurea, pavaj in valuri..

  HUOOOOO!
  0
  2
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 22 Mai 2022 23:24
  62.238.204.***
  La inceputul saptamanii asteia (W20) intr-un orasel din Olanda au fost indepartate pavelele trotuarului ca sa fie "pozat" un cablu.
  La sfarsitul saptamanii cablul era pozat, pavelele reasezate pe pozitie ("batute" si nivelate cu placa vibranta).
  Totul s-a facut fara zgomot, fara utilaje (buldoexcavator), fara deranj pentru cetateni, biciclisti si conducatori auto. Asta din cauza ca pavelele sunt asezate pe "pat" de nisip. Folosind aceasta modalitate, nu vor mai aparea probleme cu desprinderea placilor de pe placa de beton, denivelarea placajului datorita dilatarii placilor, coeficienti diferiti de dilatare la pavele si placa de beton.
  In Galati, municipalitatea avea experienta negativa a pavelelor prinse pe placa de beton, de pe vremea tractoristul de la ICMRSG- Durbi dar a continuat in aceeasi maniera (pavele prinse cu mortar de placa de beton).
  Sa mai treaca cateva anotimpuri si o sa vedeti starea deplorabila a lucrarilor facute fara cap.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 22 Mai 2022 12:45
  5.13.234.***
  Treaba de mantuiala. La picioarele bancilor se vad suruburile cu piulite, tabla perforata din jurul arborilor e cojita, ruginita, indoita si asezata in bataie de joc, la Potcoava de Aur o parte din spoturile luminoase montate pe zona pietonala sunt infundate cu gunoaie, spatiu ce trebuia sa fie verde a fost inlocuit cu pietris imprastiat peste tot. Bataie de joc !
  0
  13
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 21 Mai 2022 14:34
  5.13.141.***
  De toata jena !!! Actuala administratie a orasului in frunte cu primarul "betonel" distrug orasul la propriu si la figurat !!! Urmeaza aleea de la P-uri...Sper sa nu apuce si faleza inferioara !!!...tor

  Gasca psd de la conducerea orasului n-a fost in stare sa aduca nici un investitor in oras/judet in ultimii cinci ani !!!
  7
  15
  Raportează
 • postat de saracul
  Sâmbătă, 21 Mai 2022 14:13
  86.124.200.***
  aceiasi situatie se poate vedea si pe b-dul Siderugistilor Vest....incepand de la popesc (inelul de rocada ) pana in micro 4o deocamdata.
  pe trotuare unde sunt montate placile de granit ....pe unele locuri se misca (joaca sub picior ) existand pericolul de a te impiedica , ori efectiv te miri ca deabia sunt montate si deja calitatea lucrarii lasa de dorit....bataie de joc la adresa acestei , natiuni ,comunitati , popor. Oare nimeni nu raspunde de calitatea acestor lucrari care se fac pe bani foarte multi.....E jenant cand edilul comunitatii iese pe retelele de socializare si se lauda cu ce mare treaba face el.....iar adevarul este altul....rusine.
  7
  18
  Raportează
 • postat de Vasiliu
  Sâmbătă, 21 Mai 2022 14:02
  95.77.107.***
  Pamflet.
  Nu sunt cauze ale "accidentului de teren"!
  Este clar accident de "dorel", care nu stie ca dalarea implica rosturi de dilatare (daca nu au inventat materiale care nu se modifica la diferente de temperatura, iar daca se utiliza asa ceva, chiar se justifica pretul contractelor si maririle consecutive.
  Sau,... este accident de vot consecutiv pentru mici si galeata colorata!
  Asa sa le ajute Dzeu/na, cine se indura primul! (si constructorilor si doreilor ce receptioneaza si platesc lucrarile. Ca doar nu platesc din buzunarul lor!)! Ah da, comisionul se duce in buzunarul lor, ca doar nu degeaba sunt alese doar firme care nu stiu, nu pot si nu au cu ce a faca ceva sa reziste cat orasul! Spre exemplu locul de veci de la Eternitatea unde se odihneste un gospodar real - Vasiliu!
  La Galati, gropile rasar imediat dupa inaugurari, dalele cloncane pe unde s-au facut regenerari urbane, pietrele de granit au disparul in zona V.A. Urechea, pe str. Serei, vis a vis de unul din multele sedii ale primariei, sunt gropi in asfalt de luni de zile desi cel putin primarul si trei directori/sefi de serviciu din primarie, trec la 1-3 zile si le incaleca cu skoda sau duster-ul. De politistii locali nu mai vorbim, ca ei oricum nu sunt deranjati de gropi. In rest numai de bine si somn usor celor platiti sa stea la stat!
  2
  14
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Sâmbătă, 21 Mai 2022 13:34
  5.13.168.***
  Tancrad este una si aceeasi firma pe care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat-o căștigătoare cu oferta asocierii italo - române Astaldi/WeBuild - Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu - Pitești ? Daca lucreaza ca si in Galati va fi vai si amar de autostrada. Si mai vorbim de Bechtel. Sau este numai cu numele de paravan ?
  Iar Lemacons este acea firma care a trebuit sa realizeze "Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră” ?
  6
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.