Petrecere internațională la Fundația "Inimă de Copil"

Petrecere internațională la Fundația "Inimă de Copil"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fundația "Inimă de Copil" a ajuns vineri, 3 iunie, la punctul culminant din Săptămâna Copiilor. Fundația a organizat o petrecere cu număr record de participanți, aproape 150, unde au fost prezenți și 80 de copii ai refugiaților ucraineni, unii dintre ei frecventând în prezent cursurile Centrului de Zi pentru Refugiații Ucraineni al Fundației Inimă de Copil.

Este cea mai mare petrecere a anului, o manifestare devenită tradițională, care se desfășoară în jurul datei de 1 iunie. Copiii s-au simțit minunat, activitățile fiind atât educative, cât și de relaxare. Au participat la ștafete, jocuri, dar au și ascultat, încântați, povești. Au pictat și s-au vopsit pe față, pentru a semăna cu personajele lor favorite. Spre bucuria copiilor, dar și a părinților, surprizele nu s-au oprit aici, aceștia primind și cadouri.

Florin Popescu, șef compartiment Marketing Monetăria Statului s-a declarat încântat că a putut ajuta, împreună cu colegii: „Am reușit împreună să colectăm produse elementare, haine și jucării, chiar și sume de bani din care am achiziționat 100 de carduri cadou, astfel încât să satisfacă necesitățile fiecăruia. Vă mulțumim că ne-ați implicat și ne-ați permis să facem fericiți copii care au mare nevoie de pace și de liniște”.

Voluntarii s-au simțit și ei extraordinar, declarând că este o oportunitate extraordinară de a afla cât mai multe unii despre ceilalți. 

Katya Kirchyk, voluntar ucrainean, Fundația Inimă de Copil, ne-a spus: „Ne simțim extraordinar aici, este o ocazie unică pentru copiii noștri să interacționeze cu copiii români. Este o oportunitate să aflăm lucruri frumoase unii despre ceilalți și să ne distrăm împreună”.

Și Mihaela Chirilă, asistent social Fundația Inimă de Copil, și-a mărturisit bucuria de a duce zâmbete pe fețele celor mici: „Suntem fericiți să le putem oferi tuturor copiilor această petrecere de ziua lor. Ne bucurăm că sunt împreună români și ucraineni și împărtășesc bucuria copilăriei”.

Activitățile au fost atât educative, cât și de recreere. Copiii au participat la ștafete, jocuri, au făcut mișcare, dar au și ascultat povești, au pictat și s-au vopsit pe față pentru a semăna cu personajele lor favorite.

Jeni Chirilă, coordonator Centre de Zi, Fundația Inimă de Copil, a spus că a fost „o ocazie unică pentru copii să se bucure de a fi împreună într-un spațiu non-formal, să își folosească creativitatea prin atelierele la care au participat, să se bucure de activitățile de echipă, să își dezvolte spiritul de echipă și să se bucure din plin de o adevărată zi cu soare”.

Grupul de voluntari români și ucraineni a fost completat la petrecere și de un grup de voluntari de la asociația internațională Good Neighbours, din Coreea de Sud, prezentă în ultimele luni la Galați pentru a oferi sprijin în criza refugiaților ucraineni.

Hyunjung Cha, asistent manager Good Neighbours, s-a declarat de capacitatea de mobilizare și empatia gălățenilor: „E un eveniment impresionant, este extraordinar să văd cum românii i-au primit cu căldură pe cei care a trebuit să plece de acasă. Am fost implicați în mai multe crize cu refugiați și vă pot spune că rar am văzut ca gazdele să îi întâmpine pe refugiați cu atâta căldură. Când ne gândim la ajutor pentru refugiați ne gândim în primul rând la strictul necesar și tocmai de aceea ideea cu petrecerea este extraordinară. Copiilor trebuie să le oferi și distracție. Copilăria lor nu poate fi replicată”.

 

Citit 580 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.