Lăsați copacii în picioare!

Lăsați copacii în picioare!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Colegiul Național „Vasile Alecsandri" din Galați a fost gazdă primitoare pentru câteva sute de școlari și liceeni, care s-au implicat în proiectele „EcoFest", cu ocazia celei de-a XII-a ediții a amintitului festival de film documentar pentru copii și tineri.

În prima zi de prezentare de proiecte, în prezența ziaristei Lavinia Șandru, președinte „EcoFest” - România, și a ziaristului Sorin Stanciu, președintele UZPR, tinerii implicați la secțiunea „Zona liberă de indiferență” au dezbătut cu interes aspecte ce transpar din tematica filmelor vizionate, au pus semne de întrebare privind deteriorarea mediului înconjurător, în diverse colțuri ale lumii.

Ieri, în a doua zi de concurs, a fost totul un spectacol de atitudine, un spectacol-manifest care ne cheamă la cumpătare și discernământ în privința exploatării și folosirii resurselor naturale, la luptă împotriva defrișărilor fără sens, a poluării imense care sufocă planeta. Prin costumație, prin textele programelor artistice, copiii și tinerii au caricaturizat atitudinea de nepăsare față de (ne)sănătatea Pământului.

La un mic bilanț al calității, am reținut că au fost prezentate 30 de proiecte, în concurs, la „Zona liberă de indiferență”, susținute de elevii din 25 de înstituții de învățământ din municipiul și județul Galați. Cea care a ținut piept tuturor manifestărilor încă de la prima ediție, nu numai de la Galați este doamna Corina Ifrim Drăgulinescu, directorul secțiunii „Zona liberă de indiferență”, care a apreciat ideile deosebite pe care le-au prezentat elevii gălățeni în cadrul concursului de proiecte educative. „Avem copii dornici de a cunoaște, dornici de a face bine, dar în acest proces de educație și cunoaștere sunt importanți cei șapte ani de acasă și, apoi, este important dascălul care îi îndrumă. Ne-au copleșit cu imaginația!”, ne-a spun interlocutoarea noastră.

Fără a anticipa nimic, noi am surprins în imagini câțiva școlari de la grupa pregătitoare a Școlii „Sfinții Trei Ierarhi” din Hanu Conachi și tinerele de la Liceul de Industrie Alimentară din Galați, toate costumate în vestimentație, migălos lucrată, din hârtie și plastic. Dincolo de aspectul material, acest spectacol-manifest este un semnal de alarmă: Lăsați copacii în picioare și soarele să răsară peste copiii noștri!

Citit 765 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.