UPDATE Plaja „Dunărea” se redeschide joi. Ce aduce noul sezon estival

UPDATE Plaja „Dunărea” se redeschide joi. Ce aduce noul sezon estival
Foto: Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE. Noul sezon estival la Plaja "Dunărea" va începe joi, 16 iunie 2022, când zona de agrement își redeschide porțile. Cu excepția câtorva toalete suplimentare, gălățenii nu vor găsi îmbunătățiri substanțiale față de vara trecută. Autoritățile nu au avut timp pentru amenajarea piscinelor dorite pe plajă. În schimb, Plaja "Dunărea" ar urma să găzduiască petreceri și evenimente de tot felul, în serile de weekend.

Printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, anunță redeschiderea Plajei "Dunărea": "În câteva zile vă veți bucura din nou de plajă, soare, bazine, tobogane sau food court. Deschiderea Plajei «Dunărea» va avea loc joi, iar acum suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru acest nou sezon". Din păcate, cele două piscine modulare mobile, care ar fi trebuit instalate pe nisipul plajei, se vor lăsa așteptate până vara viitoare. Și asta pentru că, după două licitaţii anulate pentru că nu s-au înscris ofertanţi, abia la a treia încercare a apărut un potențial furnizor - asocierea Zone Sport Tech.ro - Pelas Company, valoarea estimată a contractului fiind de 580.000 de lei fără TVA. Potrivit declarațiilor primarului Ionuț Pucheanu la Reperul Tv, montarea piscinelor ar fi dus, cel mai probabil, la ratarea acestui sezon estival, pentru că lucrările ar fi durat două luni. Tocmai din acest motiv s-a decis programarea lor după închiderea acestui sezon estival. În schimb, a fost suplimentat numărul toaletelor.

Dacă aceste îmbunătățiri vor fi suficiente gălățenii vor afla începând de joi. După cum ziarul nostru a anunţat, tarifele de acces la baza de agrement Plaja "Dunărea" au fost votate de aleşii locali. În lunile iunie şi septembrie, de marţi până duminică, adulţii vor plăti 40 de lei, iar copiii cu vârsta de la 7 la 14 ani - 20 de lei. Accesul este gratuit pentru copiii mai mici de şapte ani, indiferent de zi sau de lună. În perioada iulie - august, tariful pentru adulţi este de 40 de lei de marţi până vineri şi de 60 de lei sâmbăta şi duminica. Pentru copiii de la 7 la 14 ani, tarifele sunt: 20 de lei de marţi până vineri, respectiv, 40 de lei sâmbăta şi duminica. Tot în plin sezon estival, vinerea și sâmbăta, accesul după ora 18,00 costă 25 de lei. Tariful pentru pierderea sau deteriorarea brățării de acces este de 25 de lei.

Marea noutate o reprezintă evenimentele și petrecerile pe care Plaja "Dunărea" ar urma să le găzduiască în fiecare seară de vineri şi sâmbătă: "Vor fi evenimente cu muzică, DJ, dans, poate şi formaţii şi va fi cu siguranţă atractiv şi interesant", ne-a declarat directorul general al SC Gospodărire Urbană, Dragoş Magearu.


 

Printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, anunță redeschiderea Plajei „Dunărea”: „În câteva zile vă veți bucura din nou de plajă, soare, bazine, tobogane sau food court. Deschiderea Plajei Dunărea va avea loc joi, iar acum suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru acest nou sezon”.

După cum ziarul nostru a anunţat, tarifele de acces la baza de agrement Plaja "Dunărea" au fost votate de aleşii locali. În lunile iunie şi septembrie, de marţi până duminică, adulţii vor plăti 40 de lei, iar copiii cu vârsta de la 7 la 14 ani - 20 de lei. Accesul este gratuit pentru copiii mai mici de şapte ani, indiferent de zi sau de lună. În perioada iulie - august, tariful pentru adulţi este de 40 de lei de marţi până vineri şi de 60 de lei sâmbăta şi duminica. Pentru copiii de la 7 la 14 ani, tarifele sunt: 20 de lei de marţi până vineri, respectiv, 40 de lei sâmbăta şi duminica. Tot în plin sezon estival, vinerea și sâmbăta, accesul după ora 18,00 costă 25 de lei.

Tariful pentru pierderea sau deteriorarea brățării de acces este de 25 de lei.

Citit 3771 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.