Bacul militar de la Galați, doar o defecțiune minoră

Bacul militar de la Galați, doar o defecțiune minoră
Sursa foto: MApN
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

UPDATE, vineri, 17 iunie 2022. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a reacționat după apariția în presă a informației că bacul militar care asigură temporar traversarea Dunării pe la Galați s-a defectat după numai o zi.

"Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galați - I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. În aceeași zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul a sesizat o defecțiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul și-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la  încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopții au fost efectuate verificări suplimentare la toate sistemele navei. Bacul a funcționat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obișnuit de lucru, 6.00 - 20.00", afirmă MApN.

Conform ministerului, bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius" a fost dislocat temporar la Galați, pentru a permite păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, din județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acționează în acest punct de trecere alături de navele Navrom Bac Galați, care funcționează în regim permanent. Această misiune a fost stabilită pentru a permite redislocarea temporară a unui bac de la Galați la Isaccea, pentru decongestionarea și fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea şi Orlovka, mai afirmă MApN.


Bacul militar de la Galați s-a stricat, după numai o zi * Bacul militar dislocat temporar de Ministerul Apărării Naționale la punctul de traversare a Dunării Galați - I.C. Brătianu s-a stricat după numai o zi. Prima cursă a bacului, aparținând Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius", a avut loc sâmbătă, 11 iunie, la ora 17,00, iar o zi mai târziu, duminică, acesta a avut nevoie de reparații.

Conform surselor "Vieții libere", bacul militar a fost reparat în noaptea de duminică spre luni, iar azi dimineață, 13 iunie, și-a reluat cursele începând cu ora 7,00. Bacul nu este remotorizat, conform surselor citate, acesta putând fi motivul defecțiunilor apărute: "Să vedem cât ține!", au mai spus sursele "Vieții libere".

Reamintim că MApN a decis aducerea unui bac militar pentru traversarea Dunării pe la Galați, în condițiile în care bacul "Oltișoru 3" al Navrom Bac Galați a fost detașat la Isaccea - Orlovka (Ucraina). Bacul militar a fost integrat în programul de transport al Navrom Bac Galați, din 30 în 30 de minute, cu mențiunea că acesta lucrează numai în intervalul orar 6,00-20,00. În restul programului, Navrom Bac funcționează ca și până acum, non-stop.

Nava militară care acționează la Galați este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport al autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

(13 iunie 2022)

Citit 11660 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.