Competiție nautică universitară internațională

Competiție nautică universitară internațională
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 20-24 iunie, s-a desfășurat prima competiție nautică universitară internațională, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de învățământ maritim în România. Evenimentul a fost organizat de Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța, la baza nautică de la Palazu Mare, pe lacul Siutghiol.

La concurs (iahting și caiac), au luat startul şase echipaje de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" Constanţa, Universitatea "Dunărea de Jos" Galați, Polish Naval Academy din Gdynia (Polonia), Military University of Technology din Varșovia (Polonia) și "Nicola Vaptsarov" Naval Academy din Varna (Bulgaria).

Universitatea gălăţeană a fost reprezentată de trei studenți din anul III de la Facultatea de Arhitectură Navală, Florin Constantinescu, Dragoș Andi Florinel şi Ștefan Răzvan Cristian, însoţiţi de dr. ing. Manuela Nechita, coordonatoarea echipei. Aceștia au participat la proba de caiac dublu, terminând cursa de 1.000 m după 8 minute şi 40 de secunde (la 90 secunde distanță de învingători), respectiv, 10 minute şi 20 de secunde. Cele două probe ale competiției au fost câștigate de echipajele universităţii din Varşovia.

Antrenamentele studenților gălățeni s-au desfăşurat la baza nautică a CSM Dunărea, pe lacul Cătușa, sub îndrumarea antrenorului Mihai Munteanu.

Citit 517 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.