Galațiul va intra sub cod galben de caniculă

Galațiul va intra sub cod galben de caniculă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabile în mari părți din țară până duminică

Astfel, joi, 21 iulie 2022, în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35...37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Un cod galben a fost emis pentru intervalul 22, 23 și 24 iulie, fenomenele vizate fiind val de căldură și disconfort termic ridicat. Harta zonelor afectate cuprinde și județul Galați.

„În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade”, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru zilele de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie), a fost emisă și o avertizare de cod portocaliu: „În Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmit meteorologii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările.

Citit 1576 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.