La Galaţi se va înființa un centru regional de sănătate publică

La Galaţi se va înființa un centru regional de sănătate publică
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre pentru înființarea la Galaţi a unui Centru Regional de Sănătate Publică, structură teritorială fără personalitate juridică, pentru acoperirea regiunii cu servicii de sănătate publică.

Documentul se referă la organizarea şi funcționarea Institutului Național de Sănătate Publică și are ca scop creșterea capacității de intervenție de sănătate publică, precum și asigurarea răspunsului adecvat la situațiile de criză și provocările actuale.

Modificările vizează înființarea a două noi centre regionale, o structură asemănătoare celei de Galaţi urmând să fie la Craiova. Principalele obiective ale centrelor sunt prevenirea, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile şi netransmisibile, monitorizarea stării de sănătate a populatiei, promovarea sănătăţii şi educaţia pentru sănătate, evaluarea sănătăţii ocupaţionale și medicina muncii, monitorizarea sănătăţii în relaţie cu mediul, asigurarea managementului sănătăţii publice.

În acelaşi timp, înființarea unui Laborator Național de Sănătate Publică urmărește eficientizarea resurselor și îmbunătățirea supravegherii și controlul factorilor de risc, de mediu și infecțioși, potrivit Ministerului Sănătății.

Citit 1886 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iulie 2022 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.