Cenaclul „Noduri şi semne”. Serile Editurii „Eikon” la Galați

Cenaclul „Noduri şi semne”. Serile Editurii „Eikon” la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ca o încununare a activității din acest an și de peste ani - înainte de a intra în pauza estivală, Cenaclul "Noduri și semne" a participat la Festivalul "Serile Editurii "Eikon" la Galați", proiectat cu subpunctele de desfășurare: Maraton editorial, Lansări de carte, Lectură publică și Recital poetic.

Festivalul i-a avut ca amfitrioni pe Corina-Emanuela Dobre, directoarea Bibliotecii Județene "V.A. Urechia" - vineri, 22 iulie și pe poeta Mirela Gheorghe - patroană Paris Café - sâmbătă, 23 iulie.

Ambele spectacole, începute la ora 18,00, au durat până târziu în noapte și au fost moderate superb de Valentin Ajder - directorul Editurii "Eikon", care, în deschiderea festivalului, a prezentat - ca prim subpunct - cărțile expuse pe standul bibliotecii, spre informare și procurare; dintre acestea, cel puțin 30 de titluri sunt creații ale scriitorilor gălățeni publicate de Editura "Eikon".

S-au lansat apoi cărțile "Quermessa" a lui Victor Cilincă, "Uimitorul Jack - Jack A. Wesome" a lui Iulian Mardar, "Imagini", "Stihuri pentru o ureche" şi "Și" ale lui Iulian Grigoriu, "Poeme pentru Lara" a lui Gabriel Gherbăluță și "Umbra" a poetei Stela Iorga.

Au criticat, analizat, apreciat și comentat Vianu Mureșan, Cristian Crăciun, Adi G. Secară și alți invitați ai serii. Festivalul a culminat cu un splendid spectacol de lectură publică și recital poetic, pe terasa Paris Café - când s-au prezentat și s-au aplaudat, la scenă deschisă, texte ale scriitorilor prezenți: Vianu Mureșan, Cristian Crăciun, Iulian Grigoriu, Stela Iorga, Adi G. Secară, Anca Șerban-Gaiu, Gabriel Gherbăluță, Mirela Gheorghe, Andrei Velea, Iulian Mardar, Ioan G. Tofan, Ion Avram.

Au intervenit on-line și scriitori din alte zone ale țării, care au citit din creațiile proprii și au apreciat, cum se cuvine, evenimentul de la Galați. S-a aplaudat spontan și generos. Discuțiile și comentariile - în spiritul festivalului - au durat până după miezul nopții.

N.A. Activitatea Cenaclului "Noduri și semne" se va relua după sezonul estival, în luna septembrie, la o dată care se va anunța.

Citit 571 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 02:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.