Crap imens la Balta Zătun, salvat in extremis

Crap imens la Balta Zătun, salvat in extremis
Foto cu caracter descriptiv
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Doamne, pescarii ăștia: răi, invidioși, cârcotași, bârfitori! Mă întâlnesc ieri cu unul dintre ei care îmi relatează (ușor amuzat, ușor acru) că pe balta Zătunului s-ar fi prins un crap de 18 kilograme, că pescarul ar fi vrut să-l ia cu el acasă (probabil ca peștele să nu se simtă singur în lac) și că a fost nevoie de intervenția mascaților pentru ca dihania să fie lăsată să meargă înapoi printre nuferi, la ea acasă. Drilul ar fi fost filmat și postat pe Facebook, de unde s-au „inspirat” și supraveghetorii.

Am verificat la administratorul amenajării de agrement, Marian Mihai, care, deși în concediu, mi-a relatat că:

1.       Era vorba despre o nevastă de Ciprinus carpius, despre care nu s-a precizat dacă era gravidă.

2.       Greutatea (în fizică se zice masa) cântărită era departe de 18 kg, adică doar 17,8 kg! Prima oară când aud de un asemenea exemplar la Zătun!

3.       Amărâtul bucuros de captură a fost surprins ori pe camerele de supraveghere, ori la un control de rutină pe la juvelnice.

4.       Era prima pradă importantă pentru pescarul care cotizase.

5.     Crăpoaica fusese „cazată” într-un juvelnic mult prea mic pentru pretențiile sale locative; regulamentul bălții zice că trebuie să păstrezi capturile importante în condiții de confort adecvate.

6.       Același regulament abuziv mai zice că exemplarele de crap sub 1 kg și peste 5 kg trebuie aruncate înapoi între sânii naturii.

7.      Scuza pescarului a fost că, de-a lungul anilor, ar fi fost un frecvent vizitator al amenajării, dar că niciodată nu a prins nimic important. Și că s-a gândit că ar fi trebuit să celebreze cumva evenimentul, pozându-se cu animalul gătit în propriile tigăi.

Trebuie să precizez mai departe: dacă prindeți un peștișor auriu care vă întrebă care este cea mai mare dorință pe care vi-o poate îndeplini, la Zătun, să nu cereți un crap mai mic de 1 kg și mai mare de 5 kg. Cereți-i ceva intermediar sau, cel mai bine, un câștig la LotoPorno! Pardon, Prono.

Citit 5396 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.