Șoferii care transportă persoane nu sunt scutiți de purtarea centurii

Șoferii care transportă persoane nu sunt scutiți de purtarea centurii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conducătorii auto care transportă persoane cu microbuzul sau autobuzul, exceptând persoanele care lucrează la companiile de transport în comun, nu pot circula fără centură de siguranță. Însă, taximetriștii sunt scutiți de purtarea ei pe motivul că, dacă șoferul este atacat de pasager, trebuie să poată ieși din mașină mult mai rapid.

Pe lângă șoferii de taxi care nu poartă centură, mai există anumite mici excepții de la regulă, cum ar fi: 

Femeile gravide, conducătorii care execută manevra de mers cu spatele sau care staționează, persoanele care au certificat medical în care afirmă că nu pot circula cu centura de siguranță menționând afecțiunea, instructorii auto sau examinatorul care desfășoară traseul pentru dobândirea permisului de conducere, stabilește Codul rutier.

Cu toate acestea șoferii, care practică transportul alternativ cu persoane au obligația de a purta centura de siguranță, în ciuda faptului că face aproape aceeași meserie ca a unui taximetrist, dar cu mai multe persoane.

În cazul în care șoferul este prins nepurtând centura de siguranță și nu se află într-una din situațiile de mai sus riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei plus două puncte de penalizare.

Citit 2033 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.