Toți românii caută soluții de a face economie datorită prețurilor exagerate de pe Litoral, însă unii o duc la extrem.
Un reprezentant al unei pensiuni din Eforie Nord a povestit, conform replica Online, că a fost nevoit să se gândească serios la niște soluții după ce, mai multe situații bizare începeau să apară în pensiunea lui. De la mizeria găsită în camere până la apogeul în care a surprins câțiva turiști gătind ciorbă în camera de hotel cu toate că, în pensiune exista și un mic restaurant pentru a găti câte ceva și pentru a nu mai fi nevoiți să mănânce în cameră.
”Restaurantul pentru asta l-am deschis, pentru a putea evita mâncatul pe lenjeria albă și a evita sacoșele de mâncare din camere. Am pus un mic dejun, la un preț decent, la 20 de lei, în felul acesta îi încurajăm să vină să mănânce la restaurant, la masă, ca oamenii, și am rezolvat o problemă, să nu mai facă mizerie prin cameră, să mănânce prin parcare sau prin portbagaje. Pe lângă mâncarea adusă din exterior, aceștia vin și cu băuturi, cu toate că îi atenționez că este interzis acest lucru. Sunt momente în care, dacă mergeți la supermarketul din oraș (Eforie - n.r.), nu mai găsești marfă deloc, e gol. Au venit cu o butelie mică, să-și facă un ou, un mic dejun, și de acolo s-a ajuns la oala de ciorbă. Da, găteau ciorbă în cameră...”, a declarat administratorul pensiunii.
Astfel de probleme au mai fost întâlnite des în zona de Sud a litoralului. Hotelierii sau administratorii nu au o problemă cu mâncatul de snacks-uri în cameră, ci cu astfel de situații precum cea de mai sus, în care turiștii ajung să gătească feluri de mâncare principale în cameră.