Copil lovit în cap de o statuie din sediul Primăriei Capitalei

Copil lovit în cap de o statuie din sediul Primăriei Capitalei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Curiozitatea specifică copilăriei a adus în stare gravă un copil de doar șapte ani care a escaladat, probabil din joacă, statuile din sediul central al Primăriei Capitalei.

Un copil de șapte ani este internat în Spitalul de Pediatrie din București după ce s-a accidentat grav la cap. O statuie aflată în sediul Primăriei București s-a desprins din perete și a lovit micuțul direct în moalele capului. Imediat la fața locului a fost chemat un echipaj SMURD București, care după ce i-a acordat copilul îngrijirile medicale de urgență la fața locului, au dispus transportarea acestuia la un spital de pediatrie din capitală.

Copilul se afla pe holul primăriei Capitalei pentru a-și aștepta tatăl aflat aici cu treburi. Micuțul a escaladat una dintre statuile ornamentale din clădire și s-a prăbușit la podea cu tot cu ea.

”Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut cu tot cu ea, suferind traumatisme. El a fost preluat, în mai puțin de cinci minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru  Copii” Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în Ambulanță, copilul era conștient”, au declarat reprezentanții Primăriei București.

Surse din cadrul unității medicale în care se află internat micuțul, spun că, deși s-a intervenit încă din primele minute pentru a i se acorda primul ajutor, copilul se află în stare generală gravă.” Copilul a fost preluat cu celeritate de către o echipă multidisciplinară . A fost stabilizat în UPU, i s-au efectuat investigațiile necesare, atât biologice cât și imagistice. În prezent, copilul este internat în secția de terapie intensivă a spitalului nostru sub supraveghere și monitorizare permanentă ”, au transmis reprezentanții unității sanitare într-un comunicat dat publicității.

În prezent, atât reprezentanții Primăriei Capitalei cât și polițiștii au demarat propriile anchete pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs accidentul.

Citit 1149 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.