40 de microbuze școlare electrice, pentru elevii din mediul rural

40 de microbuze școlare electrice, pentru elevii din mediul rural
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consiliul Județean Galați vrea finanțare din fondurile Administrației Fondului de Mediu pentru achiziționarea a 40 de microbuze școlare electrice pentru școlile din mediul rural. Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, transmite instituția într-un comunicat de presă.

“Este vorba despre achiziționarea a 40 de microbuze școlare electrice pentru școlile din mediul rural, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport. În condițiile prețurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din județ, la care se adaugă și costurile mai mici de întreținere. Mai mult, un transport ecologic înseamnă și un aer mai puțin poluat, precum și un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru stațiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanțare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la comunele din județ, în limita bugetului prevăzut de acest program, ținând cont și de repartizarea echilibrată a acestora.

În cadrul ședinței Consiliului Județean de la sfârșitul acestei luni, va fi supus aprobării acordul de participare la acest program, iar proiectul va fi depus imediat ce axele de finanțare vor fi deschise.

Citit 1328 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.