Aproape 100.000 de lei pentru jandarmii și salvatorii gălățeni

Aproape 100.000 de lei pentru jandarmii și salvatorii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nici mai mult, nici mai puțin de 96.649 de lei vor fi alocați, de către Consiliul Județean, pentru ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Eremia Grigorescu" și Inspectoratul Județean de Jandarmi "Dunărea de Jos" să poată achiziționa echipamente necesare în desfășurarea activității. Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor județeni și va fi supus aprobării în ședința de la sfârșitul acestei luni.
"De ani de zile suntem alături de instituțiile de ordine publică din Galați sau de cele care asigură siguranța gălățenilor. După ce au fost achiziționate diverse echipamente de care oamenii legii au nevoie pentru a-și îndeplini cu succes misiunile, de la șenilate și aparate de depistare a drogurilor la autospeciale moderne pentru intervenții pirotehnice sau pentru medicii de la UPU – SMURD, vom sprijini financiar Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Jandarmi pentru achiziționarea unor camere cu termoviziune,  a unor echipamente de protecție contra gazelor și a unui sistem de stocare a imaginilor din timpul misiunilor de ordine publică", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență va beneficia de sprijin financiar pentru achiziționarea a două camere cu termoviziune, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi va beneficia de sprijin financiar pentru achiziționarea a 42 de echipamente de protecție împotriva gazelor și a unui sistem de stocare a imaginilor.

Citit 1431 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 August 2022 10:45

2 comentarii

 • postat de Sandu Mitica
  Sâmbătă, 27 August 2022 07:09
  86.124.200.***
  Camere cu termoviziune sunt destinate intervenției pompierilor în cazul incendiilor in conditii de vizibilitate redusa, pentru detecția focarelor, salvarea persoanelor aflate în situații dificile și pentru protecția efectivă pompierilor. Este o dotare in premiera pentru echipajele de interventie ale pompierilor, dotare cu care nu se pot lauda multe judete.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Vineri, 26 August 2022 19:39
  89.137.30.***
  Sa se echipeze ca vine foamea de aur cu furci si topoare.
  6
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.