Masca de protecție va fi recomandată pentru începerea noului an școlar

Masca de protecție va fi recomandată pentru începerea noului an școlar
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Alexandru Rafila a dezvăluit recent care va fi noua strategie pentru purtarea măștii în noul an școlar.

Ministrul Sănătății a declarat că este responsabilitatea părinților și a elevilor să decidă în ceea ce privește purtarea măștii de protecție.

Rafila a mai subliniat și că el nu va opta pentru impunerea purtării măștii de protecție, dar un anumit nivel de precauție clar va exista.

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant în ultima vreme, iar specialiștii ne îndeamnă să purtăm masca în spațiile închise sau aglomerate, cât și în mijloacele de transport în comun.

Specialiștii mai avertizează și că va urma o creștere substanțială a numărului de cazuri de la începutul noului an şcolar, din cauza supraaglomerării transportului în comun.

 “Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură.

Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire. Ar fi o minciună. Dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare.Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca de protecție va fi recomandată, nu va fi impusă“, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citit 1735 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 August 2022 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.