De săptămâna viitoare, încep lucrări pe plajele de pe Litoral

De săptămâna viitoare, încep lucrări pe plajele de pe Litoral
Sursa foto: site direct Booking
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Printre destinațiile prefetare de concediu ale turiștilor se află și litoralul românesc. Perioada concediilor încă nu s-a încheiat, dar pe Litoral se lucrează la amenajarea locurilor de la malul mării, în unele dintre cele mai populare stațiuni, pentru sezoanele viitoare. Se efectuează lucrari de înnisipare și de mărire a spațiului pentru plajă, în zonele în care plajele erau foarte înguste. Plaje reamenajate vom avea peste doi ani.

Deși sfârșitul lunii august este aproape, turiștii care încă nu au plecat în concediu se mai pot bucura încă de mare și soare. Vestea bună este însă că, pe litoralul românesc încep, de săptămâna viitoare, lucrări de lărgire a plajelor. Astfel, plaja din Eforie Sud va fi supusă unor lucrară de extendire și reamenajare , dar vor începe și lucrările pe porțiunea Olimp-Mangalia. Potrivit protv.ro, a fost semnat contractul pentru loturile 8 și 9, adică pentru lucrări de protecție costieră și înnisipare în zonele Jupiter și Neptun. 

”Cu ajutorul acestor lucrări care vor costa 130 de milioane de euro vom câștiga 5 km de plajă nouă în sudul litoralului. Zonele în care plaja este foarte îngustă și are doar câțiva metri, va avea cu ajutorul acestui proiect 100 ce metri lățime. Firma care se va ocupa de priect este olandeză și are peste 150 de experiență în construcții hidrotehnice marine. primele plaje noi le vom vedea în 2024”, conform protv.ro. Potrivit aceleiași surse, în momentul de față se lucrează pentru modernizarea zonelor de plajă între stațiunile Eforie Sud și Nord, pe o porțiune de 5,7 km. ”Acolo lucrările de înnisipare vor începe săptămâna viitoare ”, se arată pe siteul știrilor protv.

Citit 1415 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.