Masca de protecție va fi recomandată pentru începerea noului an școlar

Masca de protecție va fi recomandată pentru începerea noului an școlar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit recent care va fi noua strategie pentru purtarea măștii de protecție în noul an școlar. Ministrul a declarat că este responsabilitatea părinților și a elevilor să decidă în ceea ce privește purtarea măștii. Rafila a mai spus că el nu va opta pentru impunerea purtării măștii, dar a subliniat că un anumit nivel de precauție va exista.
Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant în ultima vreme, iar specialiștii ne îndeamnă să purtăm masca în spațiile închise sau aglomerate, precum și în mijloacele de transport în comun. Medicii mai avertizează și că va urma o creștere substanțială a numărului de cazuri la începutul noului an şcolar, din cauza supraaglomerării transportului în comun.
"Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la cursuri să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire. Ar fi o minciună. Dar important este să fie cât mai puţine şi, dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia. Masca de protecție va fi recomandată, nu va fi impusă", a mai declarat Alexandru Rafila.

Citit 1088 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.