Pacienții infectați cu COVID-19, plimbați între spitale

Pacienții infectați cu COVID-19, plimbați între spitale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Soarta bolnavilor de COVID-19 care trebuie spitalizați este și la acest moment incertă. Situația care-i pune în dificultate atât pe pacienți, cât și pe angajații Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Galați a revenit în actualitate și pare să creeze din nou haos.

La Spitalul de Urgență sau la spitalele suport COVID, aceasta este dilema pe care au avut-o de rezolvat angajații SAJ Galaţi, solicitați să intervină pentru a acorda primul ajutor unei persoane infectate cu COVID-19. După ce au evaluat starea de sănătate a pacientului, cadrele medicale de la Ambulanță au decis că este necesar transportul persoanei la spital, pentru tratament suplimentar de specialitate.

"De regulă, dacă pacienții nu sunt în stare foarte gravă, îi redirecționăm către spitalele COVID din oraș. De multe ori, însă, la spitalele suport COVID ni se cere o reevaluare a stării de sănătate a pacientului, făcută de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al SAJ Galați.

Spitalele suport COVID din oraș nu au dotările necesare pentru a efectua analize de imagistică medicală și alte investigații necesare bolnavilor infectați cu COVID-19, așa că drumul pacienților spre spitalele suport trece tot pe la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Galați.

Pentru a lămuri exact care este traseul unui bolnav de COVID-19 care necesită spitalizare, am solicitat și punctul de vedere al Spitalului de Urgenţă. Nu am primit însă niciun răspuns oficial. Urmează să revenim cu amănunte în momentul în care vom avea răspunsul reprezentanților spitalului.

Citit 633 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 08:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.