Galațiul a depășit Teleormanul la rata șomajului

Galațiul a depășit Teleormanul la rata șomajului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La sfârșitul lunii iulie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 10.817 șomeri, din care 4.917 sunt femei. Din acest total, 847 de șomeri erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 9.970 erau neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 9.025 de șomeri provin din mediul rural și 1.792, din mediul urban.

Calculată în funcție de populația activă civilă la data de 1 ianuarie 2021, rata șomajului din Galați a crescut cu 0,2 puncte procentuale față de sfârșitul lunii precedente, ajungând la 5,75%. E un procent care dă fiori și care ne urcă pe un nedorit loc doi în topul național, după Vaslui (6,31%), dar înaintea județelor Teleorman (5,67%) și Dolj (5,54%). La sfârșitul lunii martie, de exemplu, Galațiul era pe locul patru național. Acum, doar Vasluiul stă mai prost ca noi la acest capitol.

Nici ca număr al șomerilor înregistrați nu stăm deloc bine. Cele 10.817 persoane declarate oficial fără un loc de muncă ne mențin pe locul trei la nivel național, după județul Dolj (14.795 de șomeri) și municipiul București (13.386).

Citit 1062 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 07:32

5 comentarii

 • postat de Nistor
  Miercuri, 31 August 2022 09:48
  5.13.134.***
  Apropo...articolul/editorialul acesta ar fi fost bun de "prima pagină", nu trecut la "și altele"...că, altfel cum să deschizi ochii cât mai ales mințile unora născuți și crescuți aci pe cocioc gălățean, unii care nu țin cu propriul oraș, cu realizarea proiectelor propriului oraș,cu emanciparea/dezvoltarea/modernizarea propriului oraș GALAȚI...!???
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nistor
  Miercuri, 31 August 2022 09:42
  5.13.134.***
  Pentru că n-ați vrut, n-ați susținut nimic voi gălățenii a se construi/realiza aici la GALAȚI, în GALAȚI...NU la/în Brăilița, NU la/în Vrancea, NU la/în Buzău, NU la/în Vaslui ca apoi să le/ne spuneți (nouă) gălățenilor că, vezi Doamne, ce se construiește la alții în orașele/"jodețele??" altora e bun(e) dom'le și pentru gălățeni... Voi, unii gălățeni, manipvlatori d-ăștia n-ați fost în stare, ba chiar mai rău, cu o ură înverșunată/diabolică v-ați împotrivit nesusținând a se realiza niciun proiect colosal/vital, de legătură, de tranzitare/frecventare a propriului nostru oraș...cum era și este util/vital a se realiza și conexiunea/legătura directă dintre cele două județe vecine GALAȚI + TULCEA...prin construirea/realizarea și a conexiunii/traversării directe a Dunării pe la GALAȚI, din GALAȚI în TULCEA prin tunel de subtraversarea Dunării de la trecere bac GALAȚI + localitatea I.C.Brătianu(TULCEA)...Voi unii gălățeni ați menținut și mențineți în continuare cu rea-voință GALAȚIUL la stadiul de șomaj perpetuu/epavă/ruină... nefrecventabilă/netranzitabilă/neatractivă pentru investitori/investiții... Când voi unii gălățeni nu susțineți a se realiza/construi nimic la voi în oraș, de ce draq ar veni să investească alții la voi în GALAȚI!??? Toți fug de GALAȚI fiindcă au văzut ce fel de specimene scl!f0site/fand0s!te/plictisite trăiesc în GALAȚI care n-au vrut și n-au susținut niciun proiect major, de anvergură de infrastructură a se construi la ei în oraș, în GALAȚI pentru deschiderea orașului lor, pentru conectarea la tranzitul fluxurilor de oameni/mărfuri...

  Dar, zic, cică să ne mai plângem de politichenii/"alesurili" noastre politice gălățene, care ce să vedeți sunt emanați, sunt după chipul și asemănarea societății locale gălățene care viețuiește, local, aci în GALAȚI...

  Nu era bun tunelul pe sub Dunăre la GALAȚI, dar să ne min7năm ca pr0știi de ce Brăilița cu brăilițenii lor nu sunt în aceeași situație, deși și p-acolo tot PeSeDe conduce... Dovada clară că nu numai politicul gălățean băștinaș, local de baltă gålățeană e de vină pentru situația actuală, de fapt a GALAȚIULUI, ci și popvl!mea locală gălățeană care n-a susținut nimic a se realiza/construi pentru GALAȚI, ACI ÎN/LA GALAȚI...

  Era o vorbă românească perfect adevărată...ceva de genu', că "frumoasă țară mai avem, păcat că-i locuită"... Vorbă perfect adaptabilă/aplicabilă local, orașului/jodețului?? nostru... "frumos oraș/județ GALAȚI mai avem, păcat că-i locuit"... de asemenea specimene votante cât și alese care nu au susținut și pare că în continuare nu susțin a se realiza/construi nimic de anvergură, nimic util ca infrastructură de conectare, tranzitare, frecventare a propriului oraș/jodeț?? GALAȚI, precum este proiectul major de infrastructură, util, necesar... TUNEL DE SUBTRAVERSAREA DUNĂRII în locul m!zeriei de trecere bac Galați+Tulcea, ca legătură/conexiune directă emancipată între GALAȚI+TULCEA...

  Orașul ăsta își merită soarta...dar să ne minunăm("ca deștepții", bineînțeles?) unii dintre noi d-aci de pe cocioc gălățean de ce GALAȚIUL? este în fruncea șomajului d3vansând alte orașe/județe "campioane" înainte la "rușine".

  Păcat de orașul/jodețul?? acesta GALAȚI că-i locuit...
  1
  3
  Raportează
 • postat de gynexx
  Miercuri, 31 August 2022 09:36
  95.76.32.***
  Cand estimeaza PSD ca vom cuceri locul I?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 31 August 2022 08:58
  5.2.205.***
  Normal. pai daca nu mai este Cezar Nastase la fruntea AJOFM sa prezinte niste cifre din pix si sa ne spuna ce bine este in oras. :)))))

  Lasati ca se face mall in port in locul INTFOR si se rezolva si problema somajului.
  0
  2
  Raportează
 • postat de magis
  Miercuri, 31 August 2022 08:36
  89.121.200.***
  Cifrele astea arata adevarata eficienta si implicare a politicienilor locali. In fruntea lor cu "marele" Costel Fotea, care se impauneaza pe toata centura social-media cu realizarile lui. Praf in ochi.
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.