George Stângă: „PNL-ul a adus Dunărea la Galați”

George Stângă: „PNL-ul a adus Dunărea la Galați”
Oamenii din PNL Galați, într-un moment rar în care se mai și odihnesc
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Contează cine face dezvăluiri, însă e la fel de important să ai și public. Din textul următor afli ce se mai întâmplă, asta în caz că nu ți-au plăcut istoria, geografia și nici orele de dirigenție.

Trebuia s-o zică

Președintele PNL Galați, un parlamentar de o smerenie specifică sihăstriei, a declarat recent la o televiziune locală că se poate și mai bine, dar că trebuie să apreciem ce au realizat până acum liberalii de apă dulce. "Ne putem lăuda în 2024 cu cele mai mari investiții aduse vreodată de vreo formațiune politică în Galați și putem vorbi despre toate proiectele susținute, promovate sau inițiate de Partidul Național Liberal, din 2019, de când a avut premierul României, și până în ziua de astăzi. Putem vorbi de podul suspendat peste Dunăre care, la momentul intrării Partidului Național Liberal la guvernare, nu avea decontată nicio factură", a afirmat George Stângă, la Reperul TV.

Pune punctul pe J

Sesizând un dezinteres din partea gazdei emisiunii, șeful liberalilor gălățeni a încercat să pună punctul pe j: "Prima cerere de plată a fost decontată de un guvern PNL, așadar podul peste Dunăre a fost un proiect continuat și promovat de Partidul Național Liberal." Același personaj strângător de evenimente fericite s-a lăudat anii trecuți cu legea care prevedea pensionarea anticipată, cu doi ani mai devreme, a locuitorilor orașului aflat la umbra combinatului siderurgic, cu toate că fostul său superior de la PNL, Victor Paul Dobre, era inițiator al acestui proiect. De asemenea, multe dintre inițiativele Consiliului Județului, condus de social-democratul Costel Fotea, au eticheta deputatului George.

Picase emisia...

Ce nu s-a văzut la TV după ultima ieșire publică a bossului formațiunii cu săgeată? Probabil picase emisia, altfel nu pricepem de ce nu s-a văzut cea mai importantă dezvăluire. Stângă abia aștepta să limpezească apele: "Dumneavoastră sunteți mai tineri, nu știți cum stau lucrurile, iar colegii noștri de coaliție n-au chef să ne certăm. Așadar, trebuie să fac eu precizarea. Fluviul Dunărea n-a venit de capul lui pe la Galați, doar ar fi avut pe unde să curgă. Sunt atâtea orașe mari în Europa. E doar mâna Partidului Național Liberal, noi am făcut toate demersurile pentru ca Bătrânul Fluviu să ne onoreze cu prezența. Și cu cursul, să-mi iertați cacofonia!". Acum să vedem pe unde-și mai scoate PSD-ul vasele de croazieră.

Noaptea Parlaminții

Pamflet în versuri

Un mascul Deştept de Submarin Cosorescu

Ce mascul deştept mi-i dat să văd în autobuzul nr. 9 -

poartă glugă de şmecher cu ochelari afumaţi,

papuci roşii, tricou alb, pe care citesc reclame vulgare,

cabluri în urechi şi creier de câţiva milimetri pătraţi!

Se holbează la mine şi rânjeşte ca un şarpe cu clopoţei

căzut la examenul de bacalaureat -

şi-l aud: "moşule, mi se pare că te cunosc de undeva",

şi-i răspund: "da, trec des pe-acolo, d-le... prescurtat"!

I se pare că-l iau peste picior şi se oţărăşte la mine -

"am să-ţi dau laba la ochi, într-o zi, cititule...

hai, coboară, mi se pare că avem acelaşi drum"...

spun: "nu cred, că eu nu merg în crucea mă-tii, săritule"!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Cine a făcut PSD-ul mare pe aici?

* Cine a așezat Galațiul la poarta Moldovei, sugerându-i domnitorului Ștefan cel Mare să asedieze Brăila, atunci când încă nu existau bancurile dintre contribuabilii celor două municipii? E întrebare redundantă, chiar penibilă. PNL, se știe.

* Cel mai eficient conducător de partid, îl numim aici tot pe domnul Stângă, consideră că oamenii de rând nu cunosc nici situația epocii în care urbea era împânzită de garaje. "Ține de istoria noastră locală, n-o putem nega. Da, că așteptați această confirmare, noi, PNL-ul am militat pentru construirea garajelor în oraș, nu Eugen Durbacă. El semna ca primarul, nimic altceva", afirmă parlamentarul.

* Se zvonește şi că liberalii locului au făcut diligențe pentru ca podul peste Dunăre să fie realizat la Brăila în dauna tunelului pe sub același fluviu de la Galați. E o greșeală pe undeva.

* Stângă a fost aproape să divulge că tot PNL-ul a făcut PSD-ul mare la Galați, încă din anii '90. Politicianul se teme, totuși, să nu-i fie bătut obrazul de Victor Paul Dobre, fost prefect și ministru. Dacă n-ai niciun merit, lasă-l pe cel care chiar a pus umărul la realizarea acestui obiectiv! Că nici tu nu ești departe, măcar vii pe o autostradă bine asfaltată.

Frankie Garaj

Vrei la Vamă? Trebuie să fii deja bogat

Știre de ultimă oră. Autoritatea Vamală Română a reluat procedura de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a unor funcții publice. Anunțul vine într-o perioadă în care activitatea Vămii Galați este copleșită de traficul auto, feroviar și fluvial, mai ales în contextul situației din Ucraina. Am identificat o nuanță care trebuie luată în serios: "Candidații pentru aceste posturi trebuie să aibă o situație materială foarte bună. Nu acceptăm concurența. Rugăm seriozitate." Dacă și acestea mai sunt glume de făcut...

Vameș Curcanul

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2646 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 21:42