Prima navă cu cereale ucrainene pleacă, marți, din Port Docuri
Foto: APDM Galați

Prima navă cu cereale ucrainene pleacă, marți, din Port Docuri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primele cantități de cereale venite în Galați din Ucraina pe calea ferată cu ecartament larg și depozitate în Silozul „Anghel Saligny” vor pleca pe cale fluvială marți, 6 septembrie, pe o navă cu destinația Grecia.

Conform directorului general al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, Marcela Daniela Costea, este vorba despre 4.200 de tone de grâu provenind din Ucraina, care vor fi trimise spre destinație cu o navă a cărei încărcare a început pe 4 septembrie. Exporturile pe această „filieră” (cale ferată largă – siloz – nave fluviale) vor continua, pe baza următoarelor contracte încheiate cu exportatori de mărfuri din Ucraina care au ales să opereze prin Portul Galați pentru a evita aglomerația din Portul Constanța, ne-a asigurat directorul general al APDM.

„Va fi un flux de marfă constant, vagoanele vor continua să sosească pe calea ferată cu ecartament larg la Silozul «Anghel Saligny», de unde marfa va pleca pe Dunăre. A fost mai greu acum, la început, până s-a stabilizat circuitul (formalități vamale etc.) și probabil că tot în cursul lunii septembrie va pleca din Portul Galați următoarea navă încărcată cu cereale”, ne-a spus Marcela Daniela Costea.

Reamintim că primul vagon cu grâu ucrainean de export (dintr-un lot de 60 de vagoane) ajuns în silozul din Galați pe calea ferată care a fost reabilitată de CFR Infrastructură a intrat la descărcare în data de 20 august. 

Citit 822 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2022 07:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.