Canicula nu a adus amenzi angajatorilor gălățeni

Canicula nu a adus amenzi angajatorilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În perioada iunie – septembrie 2022, Inspecția Muncii a derulat la nivel național, prin inspectoratele teritoriale de muncă, o campanie de verificare a măsurilor luate de angajatori, în perioadele cu temperaturi caniculare, pentru protecția salariaților. Inspectorii de muncă au fost în contact permanent cu reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, care le-au comunicat zonele în care temperaturile au atins sau depășit 37°C.

La nivel național, au fost controlați 1.149 de angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 150 de deficienţe şi au dispus 246 de măsuri pentru remedierea acestora. Au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, din care 105 avertismente şi trei amenzi în valoare de 11.500 lei.

În Galați, în perioada iunie – septembrie, au fost făcute 45 de controale la angajatori totalizând 1.637 de salariați. Nu s-au dat sancțiuni în urma acestor controale, ne-a declarat inspectorul-șef al ITM Galați, Bogdan Trandafir, care ne-a precizat că aceste controale s-au făcut exact în zilele toride, când temperaturile au depășit 37 de grade, pragul prevăzut de legislația în vigoare.

Citit 979 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.