Gălățenii, revoltați de aglomerația din transportul în comun

Gălățenii, revoltați de aglomerația din transportul în comun
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Copii de grădiniță, elevi, studenți, salariați, bătrâni și multe alte categorii de persoane se confruntă dis-de-dimineață cu aglomerația din autobuzele Transurb. După începerea anului școlar, autobuzele au devenit adevărate conserve, deoarece oamenii se înghesuie să urce, nimeni nefiind dispus să aştepte următoarea maşină. Odată urcat, nu mai are rost nici să te ții de ceva, la cât de plin este autobuzul, pentru că este imposibil să cazi. Cu toate că autorităţile știau că odată cu începerea școlii numărul de persoane care circulă cu transportul în comun se va tripla, suplimentarea mijloacelor de transport a fost minimă.

Am discutat cu câţiva călători revoltaţi de autobuzele arhipline. Iată opinia lor:

Victor, 27 de ani, salariat: "Odată cu începerea școlii, autobuzele s-au umplut instant. Este irespirabil, foarte cald și simți că ți se face rău. Primăria nu ar putea pune la dispoziție mult mai multe autobuze pentru a fi evitate aceste lucruri?"

Flavia, 17 ani, elevă: "Este insuportabil în mijloacele de transport în comun, mai ales dimineața, nu ai loc nici să-ți scoți telefonul din buzunar. Chiar nu se pot lua măsuri pentru a nu mai merge ca niște sardine în conservă? Uneori trebuie să urci chiar dacă nu ai loc, pentru că te grăbești să ajungi la liceu sau la muncă."

Cristi, 16 ani, elev: "Nu poți circula cu transportul în comun dimineața, mergem înghesuiţi ca vitele. Măcar să pună la dispoziție autobuze în plus pe traseele aglomerate, cum ar fi 102 sau 105."

Robert, 36 de ani, salariat: "Este ceva de nedescris dimineața, începând de la ora 7.00, iar apoi pe la ora 14.00-15.00, când toți copiii ies de la școli și licee. Nu ai cum să te miști în autobuz, nu ai cum să-ți scoți telefonul, nu poți face nimic. Este incredibil că se poate întâmpla aşa ceva în secolul 21."

Citit 2580 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.