Ce părere au oamenii care și-au montat panouri fotovoltaice

Ce părere au oamenii care și-au montat panouri fotovoltaice
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Panourile fotovoltaice au început să devină populare și în România. Deși sunt o investiție relativ costisitoare, acestea pot aduce mari beneficii când vine vorba de eliminarea facturii de energie electrică, în creștere permanentă de la o vreme.

Majoritatea celor care au ales să dea curs unei astfel de investiții sunt în mare parte mulțumiţi, chiar dacă s-au ales cu rate la bancă, din cauza costului mare al acestor panouri de generare a energiei electrice. Unele persoane au ales chiar să facă o mică afacere prin achiziționarea respectivelor panouri, pentru a primi anual un bonus consistent oferit de stat.

Investitorii cred că panourile fotovoltaice reprezintă viitorul și toți vom avea astfel de aparate montate pe case, mai devreme sau mai târziu.

Costurile unei astfel de investiții ar începe de la 15.000 de lei și pot ajunge până la 40.000 sau 50.000 de lei, depinde de dimensiunile și caracteristicile pe care și le dorește fiecare.

Iată câteva dintre părerile oamenilor care au ales să facă această schimbare:

Cristian, 33 de ani: "Sunt foarte mulțumit de aceste panouri, fac o treabă excelentă. Simplul fapt că nu mai plătesc lunar o factură de curent este un lucru mare. Pot spune că mă ajută și din punct de vedere al combustibilului, deoarece am mașină electrică și practic merg gratis, pentru că factura de curent nu se mărește la încărcare ei. Îți poate aduce și un mic profit anual, dacă nu consumi toată energia pe care o produci. Un cost total, cu tot cu montare și racordare, a fost de 30.000 de lei."

Damian, 39 de ani: "Este printre cele mai profitabile achiziții. Chiar dacă ajungi să plătești rată la bancă, în 3-4 ani ai scăpat de ea, pe când de factura la curent nu scapi o viață întreagă. Vreau să achiziționez și o mașină hibrid sau full electrică, datorită rentabilității pe care aceste panouri o au. Investiția a fost în jur de 22.000 de lei, cu tot cu montare și racordare la sistem."

Citit 49066 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 08:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.