Gălățeanul Dragoş Antonică - locul 4 mondial la şah!

Gălățeanul Dragoş Antonică - locul 4 mondial la şah!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Galațiul are talente remarcabile, iar unul dintre domeniile în care se remarcă este cel al sportului minţii - şahul! În urmă cu câteva zile, gălăţeanul Dragoş Antonică (foto 2) s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de Șah, categoria de vârstă Under 18, competiţie desfășurată în stațiunea Mamaia. Antonică a încheiat concursul cu 8 puncte din 11 runde, la egalitate cu locul 2 mondial, ratând la mustață medalia, diferența fiind făcută de un criteriu de departajare specific șahului. Jucătorul gălăţean a făcut remiză cu campionul mondial - un maestru internațional canadian.

Performanța realizată de Dragoș Antonică nu este o simplă întâmplare. În 2015, la numai 10 ani (foto 1), el a reprezentat cu succes România la Campionatul European desfăşurat la Porec (Croația), obținând medalia de argint şi devenind astfel vicecampion continental. Juniorul gălățean și-a confirmat în continuare talentul, obținând numeroase titluri naționale, iar în prezent participă, la Oradea, la Superliga Naţională.

Tânărul campion a crescut la Clubul Diana Galaţi, avându-l antrenor pe maestrul Mihai Tufă, iar în prezent se pregăteşte sub îndrumarea maestrului FIDE Lucian Gîlea la ACS Smart Galaţi, club de care se leagă ultimele lui performanțe.

Sperăm că rezultatele sale de excepţie nu se vor opri aici și va continua să reprezinte cu succes şahul gălățean.

Citit 1338 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.