Contrabandă cu alcool și țigări din Duty Free

Contrabandă cu alcool și țigări din Duty Free
Foto: Poliția de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a fost depistat cu bunuri de contrabandă. Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au observat duminică, 25 septembrie, în zona unei piețe din Galați, o persoană ce oferea spre vânzare dintr-un autoturism, mai multe produse de proveniență Duty Free. La vederea polițiștilor de frontieră, bărbatul a încuiat autoturismul și a aruncat cheile în vegetație, încercând părăsirea zonei. Polițiștii de frontieră au procedat la imobilizarea cetățeanului respectiv și la identificarea acestuia, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre bărbatul cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.

Autovehiculul a fost preluat pe platformă și, împreună cu persoana, au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Galați pentru efectuarea unui control amănunțit.

În urma controlului efectuat împreună cu lucrătorii vamali, au fost descoperite în interiorul autoturismului 2.640 de țigarete și 13 litri alcool, de proveniență Duty Free.

Întreaga cantitate de bunuri accizabile în valoare totală de 2.454 de lei, a fost confiscată de către lucrătorii vamali. Aceștia au sancționat contravențional persoana cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru sustragerea de la control vamal a oricăror bunuri sau mărfuri care ar trebui plasate sub regim vamal și au indisponibilizat autoturismul până la plata amenzii.

Citit 2740 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.