Naționala de fotbal a României a retrogradat în Liga C!

Naționala de fotbal a României a retrogradat în Liga C!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Inevitabilul regres al fotbalului românesc nu putea fi evitat la nesfârșit, iar după mai multe turnee finale ratate, printre care și cel în care țara noastră a găzduit meciuri din grupe, a venit momentul ca o nouă bornă să fie stabilită: retrogradarea în Liga C a Ligii Națiunilor. Acolo, în ediția următoare, România va întâlni echipe precum Insulele Feroe, Luxemburg sau Bulgaria.

Această retrogradare a venit ca urmare a clasării pe ultimul loc în grupa din Liga B, unde România a încheiat, luni seară, când s-a tras linie asupra tuturor jocurilor din grupă. Astfel, chiar dacă a învins-o pe Bosnia (echipă deja promovată, matematic), scor 4-1, tricolorii au încheiat grupa pe ultimul loc, cu șapte puncte. În celălalt meci la grupei, în care pentru a evita retrogradarea era necesar ca oaspeții să nu câștige, Muntenegru - Finlanda 0-2.

Clasamentul final al grupei din care a făcut parte România: 1. Bosnia-Herțegovina 11 puncte, 2. Finlanda 8 puncte, 3. Muntenegru 7 puncte, 4. România 7 puncte.

Deși s-au aflat la egalitate de puncte, România și Muntenegru au fost departajate de rezultatele meciurilor directe, acolo unde muntenegrenii s-au impus în ambele confruntări. Mai mult, nici regula golaverajului n-ar fi salvat naționala noastră, întrucât Muntenegru a încheiat cu golaveraj 6-6, iar România cu 6-8.

Acestea au fost ultimele meciuri oficiale ale naționalei României în 2022, urmând să înceapă campania de calificare la Campionatul European din 2024.

Citit 680 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 10:01

1 comentariu

 • postat de Mihai
  Marți, 27 Septembrie 2022 11:59
  86.124.124.***
  In Viața libera de astazi se scrie ca Primaria Galati va cumpara sute de pomi, arbuști ornamentali etc ptr infrumusetarea orașului.
  Foarte bine, dar banii cheltuiti din buget să nu fie in zadar.
  Am observat ca majoritatea pomilor, arbuști, plantati pe raza municipiului au o soarta foarte tristă, se usucă , nefiind udati la timp.
  Plantarea acestora trebuie facuta toamna,iarna .
  Avem atatea unitati subordonate direct primariei care acorda salarii foarte mari dar ai căror angajati nu iși fac treaba pentru care sunt platiti.
  In alta ordine, eram tinar decand se tot vorbește de statia de epurare a cartierului Cantemir, multi bani cheltuiți intrati in buzunarele unor pungași. Nimeni nu platește.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.