A doua navă cu cereale ucrainene a plecat din Portul Galați

A doua navă cu cereale ucrainene a plecat din Portul Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O barjă încărcată cu 2.000 de tone de grâu din Ucraina a plecat, marți, din Port Docuri spre Constanța. Este cea de-a doua navă care transportă din Galați cereale ucrainene aduse pe calea ferată cu ecartament larg până la silozul din Port Docuri, după cea plecată pe 6 septembrie încărcată cu 4.200 de tone de grâu. La Constanța se va face „coletaj”, se vor aduna transporturi din mai multe locuri pentru a putea fi trimise cu o navă maritimă mai mare, ne-a declarat directorul general al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, Marcela Daniela Costea.

„Garniturile de tren încărcate cu cereale din Ucraina vin constant în Portul Galați după ultima livrare. La ora actuală, în Silozul Anghel Saligny sunt depozitate aproximativ 10.000 de tone, iar în Reni așteaptă încă 28 de vagoane cu grâu”, ne-a spus directorul general al APDM.

„Se pare că, deocamdată, mai convenabile pentru transportul pe apă sunt barjele. Piața este destul de volatilă, la asta adăugându-se și nivelul scăzut al Dunării, care încă nu permite circulația unor nave cu încărcături foarte mari”, a mai spus Marcela Daniela Costea.

Citit 1421 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.