Restaurată cu bani europeni, „Casa Artelor” va fi administrată de Teatrul „Nae Leonard”
Foto: Anca Melinte

Restaurată cu bani europeni, „Casa Artelor” va fi administrată de Teatrul „Nae Leonard”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Casa Artelor, aceasta va fi destinaţia imobilului de pe strada Domnească nr. 58, care, la aniversarea a 150 de ani de existenţă, tocmai şi-a recăpătat strălucirea de odinioară, graţie fondurilor europene atrase de Primăria municipiului Galaţi. Aleşii locali au fost de acord cu transmiterea clădirii în administrarea Teatrului Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” din Galaţi.

Cotidianul "Viaţa liberă" a anunţat încă din 19 august 2022 că destinaţia clădirii restaurate din strada Domnească nr. 58 va fi una preponderent culturală, după cum ne dezvăluise, în exclusivitate, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Iată că prin votul aleşilor locali acest fapt se va întâmpla.

Instituţie de spectacole de prestigiu, cu o tradiţie de peste 64 de ani în organizarea şi promovarea activităţilor culturale, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard" a propus administraţiei locale desemnarea acestui imobil drept „Casa Artelor” şi transmiterea în administrarea sa. Iar aleşii locali au fost de acord.

Preluând această clădire, Teatrul îşi asumă misiunea de a integra, promova şi valorifica potenţialul cultural-artistic al zonei, dar şi crearea unei strategii pe termen lung pentru dezvoltarea culturală a Galaţiului.

Conform documentelor, acest transfer are ca obiective creşterea prestigiului şi îmbunătăţirea imaginii culturale a Galaţiului, dar şi facilitarea accesului tuturor categoriilor sociale şi de vârstă la educaţia prin arte.

Concret, este prevăzută organizarea permanentă de expoziţii, lansări de carte, serate literar-muzicale, manifestări artistice de mici dimensiuni, în care să fie atrase, alături de instituţiile consacrate de spectacole, şi Facultatea de Arte din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” şi Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Citit 2041 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.